Η πιο αργή σπρίντερ του κόσμου αγωνίστηκε με… μέσο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (vid)

 Runbeat Team   11:18 03-08-2023  

Η πιο αργή σπρίντερ του κόσμου αγωνίστηκε με… μέσο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (vid)


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Κίνα. Στη θεωρητικά πιο γρήγορη κούρσα των γυναικών, τα 100μ., η Σομαλή Nasra Ali Abukar έκλεψε τις εντυπώσεις τερματίζοντας κατά πολύ τελευταία και σε ένα ρυθμό που δε δικαιολογούσε την παρουσία της στον αγώνα.

Κι ενώ το περιστατικό θα μπορούσε απλά να περάσει στα… παράξενα των αγώνων, οι κατηγορίες που ακολούθησαν έδωσαν πολύ μεγαλύτερη έκταση.

 

Πιο συγκεκριμένα η Nasra Ali Abukar φέρεται να έχει σχέση με αθλητικό στέλεχος της Σομαλίας και όπως υποστηρίζουν οι Σομαροί βρέθηκε με… μέσο στους αγώνες ντροπιάζοντας τη χώρα τους.

Τερμάτισε τελευταία με χρόνο 21.81, σχεδόν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια του αγώνα.

Το βίντεο με τον αγώνα της Abukar έχει γίνει από τότε viral, με την προσπάθεια να χαρακτηρίζεται ως η «πιο αργή που έχει γίνει ποτέ» σε διεθνή αγώνα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Ομοσπονδία Στίβου της Σομαλίας φέρεται να υποστήριξε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, σύμφωνα με το Newsweek.

Γενικά ο σάλος που έχει ξεσπάσει στη Σομαλία είναι μεγάλος και έχει γίνει έντονη κριτική από τον Τύπο που ζητά να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.  

Ο Elham Garaad, ένας Σομαλός δημοσιογράφος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση. Πώς θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα αγύμναστο κορίτσι για να εκπροσωπήσει τη Σομαλία; Είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αντανακλά άσχημα στη χώρα μας διεθνώς».

Ο Garaad υποστήριξε ότι η Abukar είναι ανιψιά του ανώτερου αντιπροέδρου της Σομαλικής Ομοσπονδίας Στίβου, Khadija Aden Dahir.

Μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο που ανέβασε ο  Dahir στο Facebook τα, όπου συγχαίρει την ανιψιά του για τον αγώνα της…