Γυμναστής Τσιτσιπά: «Ιαπωνία, απέτυχες. Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία» (Pic & Vids)

 Runbeat Team   21:00 29-07-2021  

Γυμναστής Τσιτσιπά: «Ιαπωνία, απέτυχες. Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στη σύγχρονη ιστορία» (Pic & Vids)


O γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστος Φιωτάκης «ξέσπασε» για τις συνθήκες που επικρατούν στο Τόκιο και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φιωτάκης κάνει λόγο για πολύ κακές συνθήκες στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει τη διοργάνωση ως τη χειρότερη της σύγχρονης ιστορίας. Ο ίδιος αναφέρει ότι είχε βγει εννέα φορές αρνητικός σε τεστ κορωνοϊού, αλλά ενημερώθηκε πως είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, κάτι το οποίο προκάλεσε μπέρδεμα.

Mεταξύ άλλων και μέσω stories στο Instagram, ο γυμναστής του Έλληνα τενίστα αναφέρει:

 «Η διαμονή είναι άθλια και όχι δίκαιη για όλες τις χώρες. Μέναμε τρία άτομα σε 20 τ.μ. σε κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόνι. Δεν είχαμε τηλεόραση για να δούμε τους Αγώνες. Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυο χώρες ακόμα είχαν PlayStation και μεγάλα διαμερίσματα με μεγάλα παράθυρα, ιδιωτικά γυμναστήρια, ηλεκτρικά ποδήλατα και χώρους για καφέ.

Το 90% των υπαλλήλων της διοργάνωσης δεν μιλούν αγγλικά. Τόσο χάος για να τακτοποιηθούν τα πράγματα. Το φαγητό δεν είναι για Ολυμπιονίκες. Το πλυντήριο είναι άθλιο, χάνονται ρούχα, και ξοδεύουμε ώρες στην ουρά για να ξεχωρίσουμε τα ρούχα. Δεν έχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σαπούνι για τα χέρια, σαμπουάν, οδοντόκρεμα κτλ. και το κατάστημα στο Χωριό ήταν άχρηστο. Στο γυμναστήριο οι άνθρωποι περπατάνε δίπλα σου και σου σπάνε τα νεύρα να κρατήσει τη μάσκα φορεμένη την ώρα που κάνεις την άσκηση».

 

Οι καταγγελίες του δεν σταματούν εκεί, καθώς στη συνέχεια αναφέρει:

«Τώρα θα σας δείξω τι έγινε τη μέρα που θα παίζαμε στον τρίτο γύρο κόντρα στον Ουμπέρ. Στις 02:00 επικοινώνησαν μαζί μου πως ήμουν στενή επαφή στην πτήση μου από τη Φρανκφούρτη στις 19 Ιουλίου. Υ.Γ.: Στην ίδια πτήση υπήρχαν μέλη της Ιταλίας και της Γερμανίας και πολλοί ακόμα αθλητές. Συνεπώς, μου ζητήθηκε να απομονωθώ, αφού βρισκόμουν στην Ιαπωνία εννιά μέρες και είχα 9 αρνητικά τεστ. Εξαναγκάστηκα να κάνω PCR τεστ ώστε να μπορώ να πάω να δω το παιχνίδι του Στέφανου και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση μέσω βιντεοκλήσης.

Οπότε το PCR μού πήρε πολύ χρόνο και ήταν αρνητικό και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι είμαι εντάξει ώστε να πάω στο στάδιο, αλλά με αυτοκίνητο με συνοδεία και όχι με λεωφορείο. Οπότε δεν ήμουν να προπονήσω τον Στέφανο και να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα και να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα. Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα και συνοδεύτηκα από έξι υγειονομικούς λες και ήμουν και ήμουν εγκληματίας καθόμουν μόνος μου κάτω από τον καυτό ήλιο. Επιπλέον, δεν είχα φάει γιατί ήμουν σε καραντίνα από τις 07:00. Συνεπώς δεν με άφησαν να έχω οποιαδήποτε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Όταν τελείωσε το ματς έπρεπε να περιμένω το διπλό».

Δείτε παρακάτω όλα όσα δημοσίευσε: