Γεμάτος από μετάλλια και εμπειρίες ο Mo Farah μετρά αντίστροφα για το φινάλε της καριέρας του

 Runbeat Team   10:56 01-08-2023  

Γεμάτος από μετάλλια και εμπειρίες ο Mo Farah μετρά αντίστροφα για το φινάλε της καριέρας του


Η αντίστροφη μέτρηση για την απόσυρση του Sir Mo Farah έχει ήδη ξεκινήσει καθώς ο θρυλικός δρομέας θα δώσει τέλος στην πολυετή και απόλυτα επιτυχημένη καριέρα του τον προσεχή Σεπτέμβριο μετέχοντας αρχικά στις 3/9 στον ημιμαραθώνιο του Λονδίνου και στις 10/9 στον AJ Bell Great North Run.

Ο τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα φέτος και όπως δήλωσε μιλώντας στην “The Mirror”: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω τον τελευταίο μου αγώνα στο Λονδίνο στο The Big Half. Θα είναι μία γλυκόπικρη εμπειρία, γνωρίζοντας ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστώ ανταγωνιστικά στη γενέτειρά μου, αλλά είναι πάντα μια υπέροχη εμπειρία και ξέρω ότι ο κόσμος στο Λονδίνο θα στηρίξει την προσπάθειά μου όπως κάνει πάντα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Λονδίνο και ελπίζω να είμαι νικητής για τελευταία φορά».

 

Ο Farah, ο οποίος μετρά πολλές επιτυχίες στην αγωνιστική του καριέρα με αποκορύφωμα τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 5.000 και 10.000 μέτρα, αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι το 2023 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα αγωνιστεί καθώς οι τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν να είναι όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε. «Το σώμα μου δεν μου το επιτρέπει», έλεγε χαρακτηριστικά.

Πλέον ο 40χρονος θρύλος του τρεξίματος μετρά αντίστροφα για τους τελευταίους του αγώνες. Στο ημιμαραθώνιο του Λονδίνου έχει κερδίσει τρεις φορές, ενώ έξι το Great North Run που θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα της καριέρα του στις 10 Σεπτεμβρίου. Είναι ένας αγώνας που, όπως εξηγεί, είναι μέσα στην καρδιά του. «Έχω τόσες πολλές απίστευτες αναμνήσεις από τους αγώνες στο Great North Run, ο πρώτος μου αγώνας εκεί το 2013 χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους ημιμαραθωνίους ανδρών στην ιστορία. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία να τρέξεις απέναντι στον Kenenisa Bekele και τον εμβληματικό Haile Gebrselassie. Ο Kenenisa πήρε την πρώτη θέση εκείνη την ημέρα, αλλά υπήρχε τόση υποστήριξη για μένα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ακόμη και στον τερματισμό με την καταρρακτώδη βροχή, το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι οι άνθρωποι φώναζαν το όνομά μου, με έκανε ακόμα πιο αποφασισμένο να έρθω πίσω για να τους κάνω περήφανους. Από το 2014 και μετά κέρδισα τη διοργάνωση μπροστά σε αυτό το απίστευτο πλήθος έξι φορές. Υπήρχαν μερικοί πραγματικά δύσκολοι αγώνες, αλλά η εκπληκτική υποστήριξη μου έδινε δύναμη πάντα. Ο AJ Bell Great North Run μου ταιριάζει γι’ αυτό θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας ως ελίτ αθλητής. Σίγουρα θα είναι συναισθηματικός, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να γιορτάσω το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας σε αυτή τη διάσημη γραμμή τερματισμού»…