Φεστιβάλ Νεότητας: «Ασημένιος» ο Κριαράς, τέταρτοι Ραφαηλίδου και Ρεθυμνιωτάκης (vid)

 Runbeat Team   8:11 30-07-2022  

Φεστιβάλ Νεότητας: «Ασημένιος» ο Κριαράς, τέταρτοι Ραφαηλίδου και Ρεθυμνιωτάκης (vid)


Συνεχίζονται οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας, το οποίο φιλοξενείτε στη Σλοβακία.

Η Ελλάδα πανηγύρισε χθες ένα ακόμη μετάλλιο στο στίβο, το τρίτο της, καθώς ο Παύλος Κριαράς με άλμα στα 4.90μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ.

Ο αθλητής του Κώστα Τσαταλού, ο οποίος αγωνίστηκε και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 4.85μ. από τη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ.

Ο Κριαράς μετά το 4.90μ. δοκίμασε δίχως επιτυχία στο 5.00 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ίλιο Φίλτζένς (Βέλγιο) με 4.95μ. και τρίτος ο Νορβηγός Καρλ Κρίστιαν Πόχλακ με 4.90 μέτρα.


Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει ήδη δύο χρυσά μετάλλια με τον  Γκάρτσιο στο τριπλούν και την Παναγιώτου στο επί κοντώ.

Από εκεί και πέρα, η Μαρία Ραφαηλίδου, μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών στη σφαιροβολία, ωστόσο με βολή στα 15.26μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση. Η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ είχε ακόμη βολή και στα 15.11 μέτρα και έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος, πως έχει μέλλον στο αγώνισμα. Η αθλήτρια είναι ανήκει στην κατηγορία Κ16, παρά το νεαρό της ηλικίας καταφέρνει να συναγωνίζεται μεγαλύτερες αθλήτριες


Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Μύρων Ρεθυμνιωτάκης, που τερμάτισε τέταρτος στον τελικό των 400 μ. εμπ. με 55.17 και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση.


Στο τριπλούν η Μελίνα Ζάραγκα ήταν έκτη με άλμα στα 12.21μ., που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Στον τελικός της σκυταλοδρομίας 100Χ200Χ300Χ400 προκρίθηκε η ομάδα των αγοριών με τους Γιάννη Γκάρτσιο, Χρήστο Δρογαλά, Μύρων Ρεθυμνιωτάκη και Βλαδίμηρο Ανδρεάδη να τερματίζουν τρίτοι σε 1.58.80.

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νεότητας πέφτει σήμερα με νέες ελληνικές συμμετοχές. Πιο συγκεκριμένα, η Μυρτώ Βαλαχά θα αγωνιστεί στον τελικό των 3.000μ. στιπλ όπως και η σκυταλοδρομίας 100Χ200Χ300Χ400.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα