Επιβεβαίωσαν οι Lamecha Girma και Fred Kerley για το μίτινγκ της Βοστόνης

 Runbeat Team   14:34 10-01-2024  

Επιβεβαίωσαν οι Lamecha Girma και Fred Kerley για το μίτινγκ της Βοστόνης


Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Lamecha Girma, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100 μέτρων το 2022, Fred Kerley, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στον κλειστό στίβο μετέχοντας στο New Balance Indoor Grand Prix στις 4 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της «χρυσής» συνάντησης του World Athletics Indoor Tour Gold meeting.

Ο Αιθίοπας σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου τερματίζοντας σε 7:23.81 στα 3000μ. στιπλ πέρυσι στο Λιεβίν και στη συνέχεια κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στιπλ στον ανοικτό στίβο με χρόνο 7:52.11. Όπως καταλαβαίνει κανείς η επιστροφή του στους αγώνες προμηνύει νέες συγκινήσεις.

 

Ο Kerley από την πλευρά του είναι ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο και στο μίτινγκ της Βοστόνης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα 60μ. Απέναντί του θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. και 200μ. ο Noah Lyles, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα τη συμμετοχή του.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα 3000μ. γυναικών καθώς θα αγωνιστεί η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου, Elle St Pierre (ΗΠΑ), η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ciara Mageean (Ιρλανδία) και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ U20 στα 5000μ., Medina Eisa (Αιθιοπία).

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο μίτινγκ οι  Gudaf Tsegay, Grant Holloway, Marco Arop, Jake Wightman, Gabby Thomas, Daniel Roberts, Trey Cunningham, Mariano Garcia και Bryce Hoppel.