Έπεσαν… τίτλοι τέλους για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος «Στη σκιά του Κριάκουρα»

 Runbeat Team   11:28 24-12-2023  

Έπεσαν… τίτλοι τέλους για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος «Στη σκιά του Κριάκουρα»


Όπως έγινε επίσημα γνωστό, οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Στη σκιά του Κριάκουρα» δεν θα διεξαχθούν ξανά με τη μορφή και τον σχεδιασμό που γνωρίζαμε. Πρόκειται για μία διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά το 2014 και περιείχε διαδρομές 10, 23 και 40 χιλιομέτρων.

 

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Τίτλοι τέλους για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος 10, 23 και 40 χμ με την ονομασία ΄΄Στη σκιά του Κριάκουρα,,. Μια διοργάνωση η οποία ξεκίνησε το 2014 με την διαδρομή των 10 χλμ και στην συνέχεια εμπλουτίστηκε και με τις δύο άλλες μεγαλύτερες διαδρομές όλες μέσα στο άγριο και ανεξερεύνητο τοπίο των Τζουμέρκων στην περιοχή των Θεοδωριάνων. Έναν τόπο και μια περιοχή την οποία ήθελε να κάνει γνωστή για τις ομορφιές της και τα τοπία της ο άνθρωπος που οραματίστηκε αυτούς τους αγώνες με δύο απλές φράσεις – απορίες: γιατί όχι και εγώ; γιατί όχι και στο χωριό μου; Η Ελπίδα Γιώτη τα κατάφερε παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε σαν διοργάνωση (δύσβατη περιοχή, διάνοιξη μονοπατιών, ενοποίηση αξιοθέατων με χάραξη διαδρομής, αλλαγή νοοτροπίας ντόπιων, εύρεση εθελοντών). Κατάφερε όχι μόνο να κάνει γνωστή την περιοχή αλλά και οι αγώνες να ανέβουν με την δυσκολία τους στις ψηλότερες θέσεις κατάταξης ορεινών αγώνων.





Τελευταία χρονιά διοργάνωσης των αγώνων το 2023 μετά τον απροσδόκητο και άδικο χαμό της ΕΛΠΙΔΑΣ ,μιάς άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης – μνημόσυνο η οποία θα μείνει βαθειά χαραγμένη στην μνήμη σε όλους αυτούς που πήραν μέρος. Σαν εναπομείναντας μέλος της οργανωτικής επιτροπής ανακοινώνω το τέλος των αγώνων με την ονομασία ΄΄ Στη σκιά του Κριάκουρα,, με την μορφή και τον σχεδιασμό που γνωρίζατε , αγαπήσατε και τιμήσατε.

Όποιος επιθυμεί ιδιώτης ή σύλλογος να συνεχίσει την διοργάνωση για το καλό της περιοχής θα έχει από εμένα ότι χρειαστεί για την οργάνωσή του.

Να ευχαριστήσω την Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας και τον Πρόεδρό της Γιάννη Λιούκα για την επιφυλακτική για αρχή και ουσιαστική βοήθειά του στη συνέχεια, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων που κάθε χρονιά ήταν δίπλα μας για το καλό της περιοχής καθώς και όλους τους αθλητές, χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντικές ομάδες, εθελοντές και φίλους της διοργάνωσης για την βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Προσωπικά δεσμεύομαι να τελειοποιήσω το μονοπάτι του αγώνα για το ρέμα Μάρκς και για τους περιπατητές και να ονομαστεί για την Ελπίδα καθώς και τον καθαρισμό κάθε χρόνο του παλιού μονοπατιού του αγώνα δίπλα στο ποτιστικό αυλάκι από την σούδα μέχρι και το ρέμα στον Αι Νικόλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Χρήστος Μπαλτζώης».