Δυσκολεύτηκε, αλλά έφτασε και στον δεύτερο προορισμό του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

 Runbeat Team   10:14 03-11-2023  

Δυσκολεύτηκε, αλλά έφτασε και στον δεύτερο προορισμό του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης


Δεν ήταν τόσο… ευγενική η θάλασσα κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα κολύμβησης για τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη βόρεια της Κρήτης. Ο πολύπειρος Παραολυμπιονίκης ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου το ταξίδι του από τα Χανιά προς τη Σητεία έχοντας ως όπλο την πολύ καλή προετοιμασία του και τη θέληση να εκπληρώσει το στόχο του: Να διανύσει 250 χιλιόμετρα κολυμπώντας.

Κατά τη χθεσινή ημέρα υπήρχαν αρκετές αναταραχές εντός του πελάγου που δυσκόλεψαν την προσπάθεια του Ταϊγανίδη, ο οποίος τις ξεπέρασε και μετά από 8 ώρες και 15 λεπτά έφτασε από το Ρέθυμνο στο Μπαλί, όπου και διανυκτέρευσε.

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την άφιξή του στο Μπαλί, «παρά την κούραση και με γερό αντίπαλο την θάλασσα καταφέραμε και τερματίσαμε και την δεύτερη διαδρομή μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) ο καιρός ήταν πολύ εχθρικός με μεγάλα κύματα που δεν μας άφηνε να κολυμπήσουμε όπως εμείς θέλαμε. Διανύσαμε 32 χιλιόμετρα σε 8 ώρες και 15 λεπτά. Αύριο (σ.σ. σήμερα) πρώτα ο θεός ξεκινάμε προς Αγία Πελαγία και Ηράκλειο...».

Ο σκοπός του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη είναι για τον ίδιο εξαιρετικά σημαντικός. Αρχικά θέλει να «φωνάξει» στους ανθρώπους να παλεύουν με το φαινομενικά αδύνατο. Κατά δεύτερον θέλει να δείξει ότι τα όνειρα δεν έχουν όρια και κατά τρίτον στόχος του είναι να στηρίξει το θεσμό «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» για τους ολικά τυφλούς συνανθρώπους μας.

Δυσκολεύτηκε, αλλά έφτασε και στον δεύτερο προορισμό του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης runbeat.gr