Coast to Coast Race: Θετικός ο απολογισμός και νέο ραντεβού στις 24/3/2024

 Runbeat Team   10:46 29-03-2023  

Coast to Coast Race: Θετικός ο απολογισμός και νέο ραντεβού στις 24/3/2024


Το Coast to Coast πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά την περασμένη Κυριακή 26/3 στο Λασίθι με πολλές συμμετοχές τόσο στον ημιμαραθώνιο όσο και στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων.

Οι διοργανωτές στο μεταγωνιστικό δελτίο τους κάνουν τον απολογισμό τους, αναφέρονται στις αλλαγές που έγιναν προκειμένου η διαδρομή να είναι πιστοποιημένη, ευχαριστούν τους μετέχοντες και τονίζουν ότι έχουν εντοπίσει τα κακώς κείμενα και είναι διατεθειμένοι να τα διορθώσουν την επόμενη χρονιά.

 

Μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 24 Μαρτίου του 2024.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ένας ακόμα αγώνας Coast to Coast race τελείωσε με πολλά χαμόγελα και προβληματισμό για τον επόμενο. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου άλλαξε για να είναι πιστοποιημένη(AIMS)με επίσημα αποτελέσματα σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ . Δυστυχώς έγινε πιο απαιτητική σε σχέση με πέρυσι  καθώς τα υψομετρικά άλλαξαν ενώ σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες έγινε ακόμα πιο δύσκολη αλλά παραμένει πολύ όμορφη. Μεγάλοι αθλητές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το “παρών” και έσπασαν τα κοντέρ σε όλους τους αγώνες! Φέτος προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το επίπεδο πολύ ψηλά αναφορικά μετις παροχές. Κανονίστηκε μεταφορά αθλητών από και προς το Ηράκλειο, πλούσιο πακέτο αθλητή (τσιπάκι πάνω στον αριθμό, φάκελο τυπωμένο με οδηγίες και όνομα, κρουασάν, μπάρα δημητριακών, αλμυρά πτι μπερ, παστελάκι), στην εκκίνηση μπήκε μικρός μπουφές με πολλά νερά, ενώ στον τερματισμό άφθονες μπανάνες και νερά, 8 σταθμούς υδροδοσίας και στο 8ο επειδή πέρυσι είχαν κάνει ΟΡΘΑ παρατηρήσεις ότι δεν είχαμε βάλει κάτι, προσθέσαμε ισοτονικά με κομμάτια μπανάνες. Η φωτογραφική κάλυψη ανέβηκε επίπεδο με την προσθήκη της energy photos. Όλα αυτά έγιναν με την μικρότερη δυνατή συμμετοχή των 10 ευρώ και σαν καινοτομία όποιος ήθελε έπαιρνε και το αντιανεμικό του αγώνα (αξίας 15 ευρώ ) με 10 ευρώ. Στον τερματισμό τρία κρεβάτια μασάζ του ΕΥ ΚΙΝΙΣΙΣ του Τρύφωνα Διαμαντάκη είχαν αρκετή δουλειά, ενώ είχαν στηθεί και περίπτερα από το ποδολογικό κέντρο Αιμιλίας Περακάκη Μπρά για ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες ενόςδρομέα, εναλλακτικοί τρόποι εκγύμνασης, ενδυνάμωσης από εξειδικευμένους γυμναστές της ΜΚ BODY LAB. Αρκετά κεράσματα περίμεναν τους δρομείς από τους πολιτιστικούς συλλόγους Κεντριού και Πάνω Χωριού. Άλλη μια καινοτομία ήταν ότι στις ομαδικές εγγραφές στο μπλουζάκι βάλαμε και το λογότυπο της ομάδας! Στα 5 - 10 χιλιόμετρα έτρεξαν κοντά στα 300 άτομα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στο δυναμικό περπάτημα παρά την πολλή ζέστη. Η αλλαγή της ώρας έγινε καθαρά για λόγους ασφαλείας!

Ο πιο σημαντικός αγώνας ήταν ο αγώνας ΑμεΑ (τρέχω αλλιώς αλλά τρέχω), όπου η συγκίνηση ήταν τεράστια βλέποντας τα παιδιά να τρέχουν μια απόσταση 200 μέτρων. Δύο παιδικοί αγώνες 500 και 1000 μέτρων με πάνω από 200 παιδάκια να τρέχουν χαρούμενα προς τον τερματισμό (με κάποιες αστοχίες που ήδη τις έχουμε εντοπίσει και θα διορθωθούν στον επόμενο) . Εκατόν ογδόντα εθελοντές προσπάθησαν να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους αθλητές, ενώ και η αστυνομία, το λιμενικό, η δημοτική αστυνομία, ο ερυθρός σταυρός, ήταν παρόντες για την ασφάλεια όλων. Παράλληλες δράσεις (ομιλίες, μαστογραφία, υπέρηχος μαστού, κλινική εξέταση και οδηγίες) έγιναν καθώς ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον καρκίνο του Μαστού.

 Στο Καβούσι έγινε μια λαμπρή τελετή έναρξης των αγώνων και κοπής των κλαδών από την μινωική ελιά του Αζοριά .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Δήμο Ιεράπετρας, στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards, τον Ερυθρό Σταυρό, την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Δημοτική Αστυνομία, του Προσκόπους, το σώμα Ελλήνων Οδηγών, την λέσχη φίλων τετρακίνησης, την κοινότητα Καβουσίου, την κοινότητα Παχιάς Άμμου, την κοινότητα Κάτω Χωριού, τον πολιτιστικό σύλλογο Παχιάς Άμμου, τον πολιτιστικό σύλλογο Πάνω Χωριού, τον πολιτιστικό σύλλογο Κάτω Χωριού, τον πολιτιστικό σύλλογο Κεντριού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν, στις επιχειρήσεις της πόλης που ήταν δίπλα μας και στους μεμονωμένους εθελοντές που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν σε αυτό τον δύσκολο αγώνα.

 Ό,τι λάθος ή αστοχία έγινε την έχουμε εντοπίσει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο έτσι ώστε το Coast To Coast Race 3 να είναι ακόμα καλύτερο!

Ραντεβού 24/3/2024 στο Coast To Coast Race 3».