Β. Καλλιμογιάννη: «Στόχος μία καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και γιατί όχι κάποιο μετάλλιο»

 Πάνος Κατσαρός   18:34 14-06-2023  

Β. Καλλιμογιάννη: «Στόχος μία καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και γιατί όχι κάποιο μετάλλιο»


Η Βασιλική Καλλιμογιάννη ήταν μία από τους πολλούς αθλητές που ξεχώρισαν στους Εαρινούς Αγώνες που έγιναν στις Σέρρες, καθώς σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στα 3.000 μέτρα στιπλ. Η αθλήτρια του Ηρακλή τερμάτισε δεύτερη με 10:26.11 πίσω από την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (10:08.94) και «έγραψε» την 4η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη φέτος στην κατηγορία της στα 3.000 μέτρα στιπλ, δείχνοντας πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει μία διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στο Ισραήλ τον Αύγουστο.

 

Η πολλά υποσχόμενη νεαρή δρομέας παραχώρησε δηλώσεις στο Runbeat λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή της στις Σέρρες, μιλώντας τόσο για την διοργάνωση των Εαρινών Αγώνων, όσο και για την δική της επίδοση. Πιο συγκεκριμένα, η Βασιλική Καλλιμογιάννη τόνισε:

«Οι εαρινοί Αγώνες στίβου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στις Σέρρες είχαν μεγάλη επιτυχία καθώς πολλοί αθλητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους. Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν αρκετά υψηλό και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, όλα πήγαν καλά. Όσον αφορά την δική μου συμμετοχή στους αγώνες είμαι πολύ χαρούμενη που βελτίωσα τον χρόνο μου και σημείωσα νέο πανελλήνιο ρεκόρ».

 

Στην συνέχεια, η Ελληνίδα αθλήτρια αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους της, μην κρύβοντας την επιθυμία της να κυνηγήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20: «Είναι στους στόχους μου να βελτιώσω ακόμα περισσότερο τον χρόνο μου καθώς έχω μπροστά μου κι άλλους αγώνες. Επόμενος στόχος μου λοιπόν είναι μια καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας μου στο Ισραήλ και γιατί όχι και κάποιο μετάλλιο».