Πανελλήνιο Κ20: Εξαιρετική Καλλιμογιάννη στα 1.500 μ., πρώτη με ατομικό ρεκόρ

 Runbeat Team   9:26 17-09-2023  

Πανελλήνιο Κ20: Εξαιρετική Καλλιμογιάννη στα 1.500 μ., πρώτη με ατομικό ρεκόρ


Λίγο πριν αποχαιρετίσει την κατηγορία Κ20, η Βασιλική Καλλιμογιάννη πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη σπουδαία παρουσία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 της Πάτρας.

 

Η αθλήτρια του Ιάσoνα Ιωαννίδη επικράτησε στα 1.500 μ. με 4.27.94 και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα. Η χάλκινη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιερουσαλήμ στα 3.000 μ. στιπλ καταμέρισε σωστά τις δυνάμεις της και δίχως να απειληθεί από τις αντιπάλους της πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό της. “Ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Σίγουρα κρατάω το μετάλλιο που κατέκτησα, αλλά και μια σειρά από καλές παρουσίες, όπως τη σημερινή. Σήμερα ένιωθα καλά, αλλά δεν περίμεναν πως θα πετύχω αυτή την επίδοση. Έχω πολύ όρεξη και συνεχίζω πλέον για την επόμενη κατηγορία. Οι αποστάσεις στην Ελλάδα βελτιώνονται και αυτό είναι κάτι που βοηθάει και εμάς τις αθλήτριες να αποκτούμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο”, είπε η Καλλιμογιάννη και συμπλήρωσε αστειευόμενη. “Εχω πάρει μέρος σε πολλές διοργανώσεις της κατηγορίας Κ20 με αποτέλεσμα οι συναθλητές μου στο στάδιο να μου λένε διαρκώς…ακόμη Κ20 Καλλιμογιάννη; Αποχαιρετώ λοιπόν την κατηγορία με πολλές καλές αναμνήσεις”.

Το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Άλκιστις Γκιβιζίνη (Βεργίνα) με 4.30.11 και φετινό ρεκόρ και το χάλκινο η Πολύτιμη Καϊσάκη (ΓΣ Γλυφάδας) με 4.31.98.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών Κ20 ένας άλλος ανερχόμενος αθλητής, ο Οδυσσέας Κίκας (Εθνικός ΓΣ) έφτασε πρώτος στη νίκη με 4.02.91 και άφησε πίσω του, τον Αθανάσιο Ζυγούρη (ΣΑΚΑ) με 4.04.24 και τον Δημήτρη Ματθέ (ΓΣ Γλυφάδας) με 4.05.17.

Νίκη στο τελευταίο άλμα για την Ράπτη

Η Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) πήρε τη νίκη στο τριπλούν στο έκτο και τελευταίο της άλμα στα 12,50 μ. (0,5). Η αθλήτρια της κατηγορίας Κ18 είχε κάνει στην τέταρτη προσπάθεια 12,25 (0,2) και στην ίδια προσπάθεια η Ευγενία Σχίζα (Τρίτων Χαλκίδας) σημείωσε 12,26 μέτρα. Η Ράπτη κράτησε το μεγάλο άλμα για την έκτη προσπάθεια κι έτσι αναδείχθηκε νικήτρια. “Ήταν ένας καλός αγώνας, αφού τελικά κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να αναδειχθώ νικήτρια. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού σε μεγάλο βαθμό πέτυχα αυτά στα οποία είχα στοχεύει με τον προπονητή μου”, είπε η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Κώστα Μπάτσο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Λήδα Μπεσίλα (ΓΣ Κηφισιάς) με 12,11 (0,0).

Ο Παπαναστασίου το χρυσό στη σφυροβολία

Ο Γιώργος Παπαναστασίου (ΓΣ Κηφισιάς) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με βολή στα 72,20 μ. αναδείχθηκε πρωταθλητής στη σφυροβολία. Ο αθλητής του Δημήτρη Κουκουβιτάκη είχε δύο ακόμη έγκυρες βολές στα 66,96 μ. και 69,43 μέτρα. Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Σοφοκλής Κουβεδάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 67,92 μ. και τρίτος ο Νίκος Σιδηρένιος (Αίολος Μακεδονίας) με 64,70 μέτρα.

 

“Η χρονιά τελειώνει με μια νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία μου στη σεζόν, αφού ο στόχος μου ήταν να διεκδικήσω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ20. Δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος που απλά πήγα στην Ιερουσαλήμ. Δε μου φτάνει μόνο αυτό. Κοιτάζω μπροστά και με στόχο τις διοργανώσεις της επόμενη χρονιάς”, είπε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Η Νικολέτα Μιχαηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πέτυχε τον βασικό της στόχο, που ήταν το χρυσό μετάλλιο στο ύψος με άλμα στα 1,68 μέτρα. Η αθλήτρια έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν. Δεύτερη με 1,64 μ. ήταν η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου (Κούρος Πατρών) και τρίτη η Υπατία Σωτηριανού (Ολυμπιάδα Χίου) με 1,60 μέτρα.