Β. Καλλιμογιάννη: «Πάντα στο μυαλό μου η νίκη - Μεγάλο όνειρο η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

 Πάνος Κατσαρός   13:29 25-04-2022  

Β. Καλλιμογιάννη: «Πάντα στο μυαλό μου η νίκη - Μεγάλο όνειρο η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»


H Βασιλική Καλλιμογιάννη έχει καταφέρει από πολύ μικρή ηλικία να δείξει ότι αποτελεί το μέλλον του Ελληνικού στίβου. Μετά από ένα εξαιρετικό 2021 με πανελλήνια ρεκόρ στις κατηγορίες των κορασίδων Κ18 και των νεανίδων Κ20 στα 2000 και 3000 μέτρα στιπλ αντίστοιχα, συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και επίτευξη του ορίου για το Παγκόσμιο στο Ναϊρόμπι, ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα… εμπόδια που βρήκε μπροστά της.

 

Η γεννημένη το 2004 αθλήτρια του Ηρακλή ξεκίνησε με πολύ καλό τρόπο και το 2022, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη στα 5 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης με χρόνο 18:25. Μιλώντας στο Runbeat, η Βασιλική Καλιμογιάννη αναφέρθηκε στα συναισθήματά της για τη διάκριση στη Θεσσαλονίκη, έκανε τον απολογισμό του άκρως επιτυχημένου 2021 και έθεσε τους επόμενους στόχους της, τονίζοντας ότι ένα από τα όνειρά της είναι η συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα στο μέλλον.





«Θα προσπαθήσω να πιάσω τα όρια για το παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας»

Η νεαρή δρομέας βρίσκεται στην 3η Λυκείου όμως βρίσκει τρόπο να συνδυάζει τον αθλητισμό που τόσο πολύ αγαπάει με τις υποχρεώσεις του σχολείου και των Πανελληνίων.

«Προετοιμάζομαι για τους αγώνες που έρχονται στη θερινή περίοδο, έχω μπροστά μου τους διασυλλογικούς, meeting όπως τα "Ζαχαρειάδια", που διοργανώνει ξανά ο σύλλογος μου ο Ηρακλής μετά από διάστημα τριών ετών. Οι προπονήσεις μου συνεχίζονται όχι τόσο σκληρά κυρίως λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του σχολείου και των πανελληνίων εξετάσεων της 3ης λυκείου» είπε στο Runbeat η Βασιλική Καλιμογιάννη, προσθέτοντας:

«Οι στόχοι μου είναι οι καλές θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας μου Κ20 και των Α/Γ, όπου θα προσπαθήσω να πιάσω και τα όρια για το παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας».

 

«Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε αθλητή που συμμετέχει σε έναν αγώνα είναι η νίκη»

Στην ερώτηση αναφορικά με τη νίκη της στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε στο πλαίσιο του μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», η Καλιμογιάννη απάντησε: «Νιώθω υπέροχα, ήταν η πρώτη φορά που τερματίζω στην πρώτη θέση στη συγκεκριμένη διαδρομή μετά από δύο συμμετοχές, αν και πρόκειται για έναν αγώνα διασκέδασα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Είναι διαφορετική η αίσθηση να τρέχεις στον αστικό ιστό σε σχέση με το ταρτάν των γηπέδων, είσαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο κυρίως τους θεατές που βρίσκονται στις οδούς της πόλης, οι οποίοι σε γεμίζουν με τα χειροκροτήματα και τις προτροπές ενθάρρυνσής τους αλλά και αρκετούς από τους αθλητές που συμμετείχαν στον μαραθώνιο με τους οποίους διασχίζεις όλο το τμήμα επί της λεωφόρου Νίκης δίπλα στη θάλασσα. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε αθλητή που συμμετέχει σε έναν αγώνα είναι η νίκη, δεν κρύβω ότι αυτός ήταν και ο δικός μου».

 

Ζητήσαμε από την δρομέα του Ηρακλή να μας κάνει έναν απολογισμό για την επιτυχημένη παρουσία της τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων στον στίβο για το 2021, με την ίδια να τονίζει πως: «Το 2021 ήταν μία χρονιά που οι αθλητικές επιδόσεις μου ήταν πολύ καλές, έκανα δύο πανελλήνια ρεκόρ στις κατηγορίες των κορασίδων Κ18 και των νεανίδων Κ20 στα 2000 και 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια αντίστοιχα, συμμετείχα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν της Εσθονίας όπου έπιασα και το όριο για το παγκόσμιο Κ20 στο Ναϊρόμπι της Κένυας αλλά λόγω φροντιστηρίων δεν πήγα.

Βασιλική Καλλιμογιάννη συνέντευξη runbeat.gr

Ελπίζω το 2022 να είμαι καλά στην υγεία μου, να βελτιώσω το ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 και όπως ανέφερα και πριν να συμμετέχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι».

«Μεγάλο μου όνειρο η συμμετοχή και γιατί όχι μία θέση στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

Όλοι οι αθλητές ξεκινούν από κάπου, έχουν μία αφορμή για να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να αποφασίσουν να «κυνηγήσουν» την βελτίωση και τις διακρίσεις στο άθλημα που τους «ταιριάζει». Όπως λέει η Βασιλική Καλιμογιάννη στο Runbeat, ο αθλητισμός είναι κάτι που την «γεμίζει», κάτι άκρως θετικό καθώς συνδυάζεται με επιτυχημένη πορεία εντός του ταρτάν, αλλά και στους δρόμους.

Βασιλική Καλλιμογιάννη συνέντευξη runbeat.gr

«Στίβο ξεκίνησα λόγω της αγάπης μου γενικά για τον αθλητισμό και επειδή μου αρέσει η σκληρή προπόνηση! Από μικρή ασχολούμαι με τον αθλητισμό, με γεμίζει. Κάποια στιγμή που έπρεπε να επιλέξω νομίζω ότι κατέληξα εδώ διότι πιστεύω ότι μου ταιριάζει περισσότερο» μας είπε.

Κάθε αθλητής έχει ένα μεγάλο όνειρο, κάτι το οποίο θεωρεί «κορυφή» στην καριέρα του. Το όνειρο της αθλήτριας του «Γηραιού» αποτελεί η συμμετοχή σε μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου, που δεν είναι άλλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Μεγάλο μου όνειρο, αν και θεωρώ πως είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι η συμμετοχή και γιατί όχι μία θέση στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!»