19ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»: Η μεγαλοπρεπέστατη Ντενίζ Δημάκη
Runbeat Team 22:01 12-04-2025

Μεγαλοπρεπέστατη εμφάνιση από την Ντενιζ Δημάκη στον 19ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin.
Η αθλήτρια που τρέχει με το χαμόγελο στα χείλη και το κυριότερο τερματίζει...ευτυχισμένη, επιβραβεύθηκε για την προσπάθειά της και κατέβηκε κάτω από τις 3 ώρες, που ήταν και ο πρώτος στόχος.
Στον 2ο στόχο - αφού είδε στην διαδρομή ότι της "βγαίνει" η τακτική που χάραξε - έβαλε στο μυαλό της κάτι καλύτερο από το περσινό 2ωρ.57'.44".
ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Κι έτσι δημιούργησε το 2ωρ.53'.04" που την έφερε στην 1η θέση και τον 2ο χρόνο στον πίνακα των κορυφαίων Ελληνίδων , πίσω από την Ράνια Ρεμπούλη που έκανε 2ωρ 50'.32" στη Ρόδο, όντας η τρίτη μόλις κοπέλα που κατεβαίνει κάτω απο 3 ώρες για φέτος ( έως 6 Απριλίου οι επιδόσεις).
Αντί για οτιδήποτε άλλο, δανείζομαι το κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Fb και στο οποίο διακρίνονται τα συναισθήματά της κατά τη διάρκεια της κούρσας αλλά και η φιλοσοφία του Μαραθωνοδρόμου για την προσπάθεια να νικήσει μια μεγάλη απόσταση , παραλληρίζοντας όλο αυτό, με τις μικρές νίκες στη ζωή μας.
ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΞΙΕΣ
"Τι είναι ο μαραθώνιος;
42,195 χιλιόμετρα….
Όχι ακριβώς…Είναι μια προετοιμασία με χαρές, με ενθουσιασμό κάποιες φορές, με αγωνίες, με καλές στιγμές, και με πολλές δύσκολες όμως …
Μπαίνουν στόχοι από την αρχή, υψηλοί πολλές φορές...με σκοπό την επίτευξη τους..
Κάθε μέρα προπόνησης στην προετοιμασία είναι μια μικρή νίκη γιατί πολύ απλά είσαι εκεί!
Αξίες όπως η συνέπεια, η εργατικότητα, ή προσήλωση, η αγάπη σε αυτό που κάνεις δημιουργούν μεγάλο asset στην προετοιμασία!
Τεράστια νίκη είναι να βρεθείς στην εκκίνηση!
Τεράστια νίκη όμως είναι να βρεθείς στον τερματισμό!
Ο Μαραθώνιος λοιπόν μπορεί να παραλληλιστεί με ότι βάλαμε ως στόχο στην ζωή μας και τα καταφέραμε, με όποιες δυσκολίες περάσαμε, με την δύναμη και το πάθος μας να τα ξεπεράσουμε και στο τέλος να βρεθούμε με ένα τεράστιο χαμόγελο στον τερματισμό."
Εύγε Ντενίζ...