Αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων ζητάει από τη Nike και τον A. Salazar η M. Cain

 Runbeat Team   21:24 12-10-2021  

Αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων ζητάει από τη Nike και τον A. Salazar η M. Cain


Δεν έχει ολοκληρωθεί όπως φαίνεται η υπόθεση του Nike Oregon Project, καθώς παρά την τιμωρία του Alberto Salazar για κακοποίηση των αθλητών του, αλλά και το κλείσιμο του project, η Mary Cain προχώρησε σε αγωγή κατά της εταιρίας και του έμπειρου προπονητή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Oregonian», η 25χρονη σήμερα αθλήτρια κατέθεσε αγωγή τη Δευτέρα, με σκοπό να διεκδικήσει αποζημίωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Salazar και τη Nike. «Ο Salazar της είπε ότι ήταν πολύ χοντρή και ότι το στήθος και τα οπίσθιά της ήταν πολύ μεγάλα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή.

 

Η Cain ήταν ένα από τα θύματα της κακοποίησης του Salazar, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για φραστικές επιθέσεις, «ψυχολογικό πόλεμο» και άλλου είδους κακομεταχειρίσεις από τους αθλητές του. Η Cain ισχυρίζεται επίσης ότι o Salazar είχε τον έλεγχο της διατροφής της, αναγκάζοντάς την να κλέψει μπάρες διατροφής από άλλους αθλητές. Η Kristen West McCall, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Cain, ισχυρίζεται επίσης πως ο προπονητής εμπόδισε τη δρομέα να πάρει βοήθεια από τους γονείς της ή ακόμα και να λαμβάνει συμβουλές για απλά πράγματα.

Όσον αφορά τη Nike, η McCall αναφέρει πως ο αθλητικός κολοσσός δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. «Αυτό ήταν ένα συστηματικό και συχνό πρόβλημα. Κάτι το οποίο έκαναν για τη δική τους ικανοποίηση και κέρδος» αναφέρει η δικηγόρος. Η Nike μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την αγωγή της Cain.

Μένει να δούμε που θα οδηγηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, με την αθλήτρια να ψάχνει τη δικαίωσή της, αλλά και μία αρκετά υψηλή αποζημίωση μετά από την κακοποίηση που έχει δεχθεί.