Αναδείχθηκε νικητής του βραβείου «Πρόσωπο Της Χρονιάς» στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας ο Φώτης Ζησιμόπουλος! (Vids)

 Runbeat Team   9:54 13-02-2022  

Αναδείχθηκε νικητής του βραβείου «Πρόσωπο Της Χρονιάς» στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας ο Φώτης Ζησιμόπουλος! (Vids)


Ο κορυφαίος ultra runner της Ελλάδας, Φώτης Ζησιμόπουλος αναδείχθηκε νικητής «Πρόσωπο Της Χρονιάς» στην Κατηγορία Νομός Αιτωλοακαρνανίας, στην εκδήλωση που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» από το 2014 με σκοπό να βραβεύσει άτομα που ξεχώρισαν.

 

Ο Έλληνας δρομέας υπεραποστάσεων κατάφερε μέσα στο 2021 να πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις, με κορυφαία εκείνη στο ιστορικό «Σπάρταθλον», όπου έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, ισοφαρίζοντας παράλληλα και το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου από το 1986 (21:57.37) στον αγώνα των 246 χιλιομέτρων.

«Καλησπέρα σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρεθώ κοντά σας, συγχαρητήρια για τον θεσμό, τον παρακολούθησα είναι κάτι φοβερό. Μακάρι την επόμενη φορά να μπορέσω να βρίσκομαι εκεί» είπε κατά τη διάρκεια της βράβευσής του ο Ζησιμόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να βρεθεί στην εκδήλωση.

Την απονομή έκανε ο Θανάσης Μαυρομμάτης, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων.

Στο πλαίσιο του βίντεο της παρουσίασής του για το βραβείο, ο αθλητής από το Αγρίνιο μίλησε μεταξύ άλλων για τον επόμενο μεγάλο στόχο του, τον αγώνα 24 ωρών στη Βαρκελώνη, όπου θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ.

«Είναι ένας αγώνας που θέλει σίγουρα τεράστια ψυχικά αποθέματα. Όση προπόνηση και να κάνεις, στο τέλος αυτό που θα σε πάει στον τερματισμό είναι το μυαλό, δεν είναι το σώμα» τόνισε ο Ζησιμόπουλος, που δεν σταματάει τις έντονες προπονήσεις για τη διοργάνωση.

 

Αναφορικά με το «Σπάρταθλον», ο ίδιος είπε: «Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια, με πονούσε όλο μου το κορμί, ό,τι υπάρχει πάνω μου με πονούσε. Ένιωσα υπέροχα, έφτασα στο τέλος. Είδα τους δικούς μου ανθρώπους, ήταν η οικογένειά μου, ήταν ό,τι καλύτερο για εμένα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πήρα μεγάλη δύναμη από τους ανθρώπους στα χωριά, που έβγαιναν από τα σπίτια τους και χειροκροτούσαν όταν έμαθαν ότι ο πρώτος ήταν Έλληνας. Ήταν σαν τις παλιές Ελληνικές ταινίες, ο παππάς χτυπούσε την καμπάνα, η γιαγιά ήθελε να σου πιάσει τα χέρια. Ελπίζω να είμαι τυχερός να το ξαναζήσω».