AIU: Αυστηρότεροι έλεγχοι για αθλητές από Βραζιλία, Ισημερινό, Περού και Πορτογαλία

 Runbeat Team   17:12 12-03-2024  

AIU: Αυστηρότεροι έλεγχοι για αθλητές από Βραζιλία, Ισημερινό, Περού και Πορτογαλία


Η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11/3 ότι αθλητές από τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Περού και την Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους ελέγχους εκτός αγώνων προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς οι έλεγχοι εντός της χώρας τους δεν θεωρούνται επαρκείς.

 

Η απόφαση πάρθηκε αφότου το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου ενέκρινε τις συστάσεις του συμβουλίου της AIU για την επιβολή «σκληρότερων μέτρων ελέγχου σε αυτές τις ομοσπονδίες» πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

«Οι τέσσερις αυτές Ομοσπονδίες μετά τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Γιουτζίν το 2022 έλαβαν σαφείς προειδοποιήσεις από την AIU σχετικά με την ανεπάρκεια των εγχώριων ελέγχων», ανέφερε η ανακοίνωση της AIU.

«Και οι τέσσερις απέτυχαν να διασφαλίσουν ότι έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη το 2023 στη Βουδαπέστη».

Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, θα υπάρξουν τουλάχιστον τρία τεστ εκτός αγώνων για επιλεγμένους αθλητές των χωρών αυτών. Οι έλεγχοι θα γίνουν χωρίς προειδοποίηση πριν από τις 4 Ιουλίου, ενώ κάθε ένα από αυτά τα τεστ θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί με διαφορά τουλάχιστον τριών εβδομάδων.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της AIU