9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Το crash test για τους επόμενους αγώνες

 Μάνος Μαρκάκης   12:15 11-09-2021  

9ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Το crash test για τους επόμενους αγώνες


Ο 9ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών βρίσκεται προ των πυλών, σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, που προκαλούν δεδομένο "άγχος" σε δρομείς και διοργανωτές, προσμένοντας όλοι η αυριανή μέρα κυλήσει ομαλά.

Αν το πρώτο μεγάλο δρομικό... εγχείρημα της χώρας, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, εξελιχθεί καλά, τότε είναι σίγουρο πως αυτό το μοντέλο θα ακολουθηθεί σε όλες τις δρομικές διοργανώσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα και βρίσκονται υπό τη σκέπη του ΣΕΓΑΣ.

 

Είναι σημαντικό πως οι διοργανωτές θα έχουν μία εύλογη χρονική περίοδο μέχρι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν θα πορευτούν έτσι και τον Νοέμβριο. Σαφώς σε ένα καλύτερο και ίσος πιο ευρύ πλαίσιο, αλλά έχοντας ως βάση αυτό της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου.

Η «ατζέντα» των υποχρεώσεων ήταν βαριά από την αρχή, ωστόσο η σωστή οργάνωση δείχνει πως όλα βαίνουν καλώς για να αποτελέσει ο αυριανός αγώνας εφαλτήριο και να ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα για το δρομικό κίνημα κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε.

Είναι εξίσου σημαντικό πως οι διοργανωτές προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα πρότυπα άλλων μεγάλων δρομικών διοργανώσεων ανά την Ευρώπη, έστω και σε πιο μικρό βαθμό, έστω και με λιγότερη συμμετοχή, έχοντας παράλληλα να εναρμονιστούν σε συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και να διαχειριστούν συγκεκριμένες συνθήκες.

Η δημόσια υγεία ήταν και είναι το βασικό ζήτημα για όλους μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι που είχε μπει από την αρχή στο πάνω ράφι του "καταλόγου" των διοργανωτών. Και το απέδειξαν από τη διαχείριση της διοργάνωσης. Σε όλα τα κομμάτια.

 

Ευελπιστώντας πως όλα θα πάνε καλά την αυριανή ημέρα, είναι η ώρα να αγκαλιάσουμε τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, αλλά φυσικά και όλες τις άλλες διοργανώσεις που έρχονται σε μία μεταβατική περίοδο για όλους μας. Σαφώς και θα υπάρξουν λάθη, σαφώς και θα αποτιμηθούν από τους αρμόδιους, σαφώς και θα είμαστε εκεί για να τα εντοπίσουμε, προκειμένου η επόμενη μεγάλη διοργάνωση να έρθει με ακόμα πιο σωστή οργάνωση. Όμως προέχει η στήριξη σε όλα τα επίπεδα την αυριανή ημέρα και κυρίως σ' αυτούς που θα τρέξουν.

Καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όσους συμμετέχουν!