38ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Άνετη νίκη για Τεντόγλου και Καραλή-Όλα όσα έγιναν το απόγευμα (vid)

 Runbeat Team   22:12 18-02-2024  

38ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Άνετη νίκη για Τεντόγλου και Καραλή-Όλα όσα έγιναν το απόγευμα (vid)


Ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως ήταν αναμενόμενο, συγκέντρωσε τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού που έφτασαν τους 8.000 κατά το απογευματινό πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του 38ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8.26μ., ενώ συνολικά έκανε τρεις προσπάθειες. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.49 και τρίτος ο Θεόδωρος Σκούρος (Αθηναϊκός Όμιλος Αθλητισμού) με 7.40.





Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,82 μ. κι ακόμη και αν είχε στο μυαλό του να αναχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο δε θα το έκανε αν δεν συνδύαζε την παρουσία με μια επίδοση του επιπέδου του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 πέτυχε στη συνέχεια 8.09 μ. και στην τρίτη σε 8,26 μ. για να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και το ρεκόρ διοργάνωσης. Μάλιστα κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση σε ένα στάδιο, όπου πολλές φορές στο παρελθόν έχει πω πως δεν τον ευνοεί για μεγάλες επιδόσεις.

Ο Τεντόγλου επέλεξε στη συνέχεια να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως για να κάνει άλλα άλματα, αλλά να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του φίλου του Εμμανουήλ Κάραλη, που την ίδια στιγμή δοκίμαζε στα 5,90 μέτρα. Ο σημερινός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου πριν το Παγκόσμιο της Γλασκόβης και σίγουρα ήταν ένας θετικός δείκτης για την παρουσία του εκεί.

Έκανα μόνο τρία άλματα είμαι ευχαριστημένος που βρήκε καλή επίδοση συνεχίζουμε παγκόσμιο τώρα. Γεμάτο το στάδιο όπως και πέρυσι. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα. το παγκόσμιο είναι σε δύο εβδομάδες, εκεί θα είναι άλλος αγώνας για εμένα. Θα είμαι έτοιμος, έχω αυτοπεποίθηση. Το στάδιο εκεί είναι από τα αγαπημένα”, είπε ο Τεντόγλου, που για πολύ ώρα μετά το τέλος του αγώνα έμεινε υπομονετικά στο στάδιο για να ικανοποιήσει τους μικρούς φίλους, που ζήταγαν με αγωνία και μεγάλο χαμόγελο ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία.

38ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Άνετη νίκη για Τεντόγλου και Καραλή-Όλα όσα έγιναν το απόγευμα (vid) runbeat.gr

Ο Εμμανουήλ Καραλής από την πλευρά του σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση ξεπερνώντας τα 5.70μ., ενώ προσπάθησε και στα 5.90μ. με στόχο να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα όμως δεν τα κατάφερε. «Μου πάω αυτό το στάδιο. Σήμερα ήταν πάρα πολύ καλά. Αυτή τη φορά ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Είχα ένα άλμα στα 5.90 που ήταν καλό. Το να βλέπω τα 5.90 και να επιχειρώ να το περάσω είναι καλό για τους επόμενους αγώνες.

Είμαι καλά. Τώρα χρειάζομαι ξεκούραση, γιατί ο αγώνας κράτησε πέντε ώρες. Η ατμόσφαιρα ήταν και πάλι πολύ ωραία. Έχουμε καταφέρει μια ομάδα αθλητών να έρχεται ο κόσμος να μας παρακολουθήσει. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Ελπίζουμε να συνεχίζει να έρχεται για να μας βοηθά να πετυχαίνουμε καλύτερες επιδόσεις», δήλωσε ο αθλητής του Χάρη Καραλή.

38ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Άνετη νίκη για Τεντόγλου και Καραλή-Όλα όσα έγιναν το απόγευμα (vid) runbeat.gr

Πολύ καλός αγώνας για άλλη μια φορά για τον Γιάννη Ρίζο, που πέρασε εύκολα τα 5.40 και είχε ένα εξαιρετικό άλμα στα 5.58. Ο 24χρονος άλτης του Νίκου Βαρσάμη, έδειξε ότι, αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, σύντομα θα έρθουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Η σεζόν γι’ αυτόν στο κλειστό στίβο έκλεισε με 5.56.



Δωδέκατη νίκη για τον Δουβαλίδη

Η σημερινή 12η νίκη του Κώστα Δουβαλίδη είχε ιδιαίτερη σημασία για το ίδιο, καθώς στις εξέδρες ήταν ο μικρός του γιος. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 7.77 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του. Ο αθλητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Καμαρινό (ΠΑΟΚ) με 7.83, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ (είχε 7.85).

38ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Άνετη νίκη για Τεντόγλου και Καραλή-Όλα όσα έγιναν το απόγευμα (vid) runbeat.gr

Μάλιστα ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη κατάφερε να πιέσει μέχρι το τέλος τον Δουβαλίδη και να τον…βοηθήσει να βελτιώσει το ρεκόρ του. Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτος στη σημερινή κούρσα με 8.03. Ο Δουβαλίδης με περίσσια επιμονή μετά το τέλος της κούρσας για αρκετή ώρα μοίρασε αυτόγραφα στους νεαρούς φίλους που βρέθηκαν στις εξέδρες και θέλησαν να πάρουν ένα αυτόγραφο.

Δέκατη νίκη για την Ελισάβετ Πεσιρίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε στην 10η της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8.26 σε μια κούρσα που της έδειξε πως βρίσκει το ρυθμό της μετά τον τραυματισμό στην αρχή της περιόδου. Η Πεσιρίδου είναι εντός πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τη διαδικασία να είναι ανοιχτή για λίγες ακόμη ημέρες.

38ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Άνετη νίκη για Τεντόγλου και Καραλή-Όλα όσα έγιναν το απόγευμα (vid) runbeat.gr

Οι κόποι της Σοφίας Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβαλάς) ανταμείφθηκαν στη σημερινή της παρουσία στο πανελλήνιο, όπου όχι μόνο ήταν δεύτερη, αλλά πέτυχε 8.39 και ξεπέρασε τον εαυτό της. Η ανερχόμενη αθλήτρια των εμποδίων Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτη με 8.73.



Νικήτρια η Φωτοπούλου στα 200μ. γυναικών, ακυρώθηκε η Εμμανουηλίδου

Η Ολίβια Φωτοπούλου (Κύπρος) τερμάτισε πρώτη στα 200 μ. των γυναικών με 22.23, ωστόσο πανελληνιονίκης αναδείχθηkε για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) με 23.75 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 23.83 από την ημερίδα του ΣΕΦ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού είχε από το πρωί μια ενόχληση στο δικέφαλο, που δεν τις επέτρεψε να κάνει τον αγώνα της όπως θα ήθελε. Η επίδοση της Αναστασίου είναι η πέμπτη όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αν και τερμάτισε πίσω από την Φωτοπούλου, ωστόσο στη συνέχεια ακυρώθηκε καθώς πάτησε την εσωτερική γραμμή του διαδρόμου της. Δεύτερη ήταν η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Κηφισιάς) με 24.62 και τρίτη η Αναστασία Ράπτη (ΑΓΣΙ) με 24.80.

Το πρωί είχα μια ενόχληση στο δικέφαλο η οποία ήταν αρκετά έντονη το απόγευμα. Μπήκα δυνατά στην τελική ευθεία, ωστόσο ο πόνος δε μου επέτρεπε να βάλω όση ταχύτητα ήθελα”, είπε η Αναστασίου.

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Ιουλιάνα Ρούσσου

Η Ιουλιάνα Ρούσσου (ΓΣ Ηλιούπολης) μετά το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μ. στην ημερίδα του ΣΕΦ έστρεψε την προσοχή της στα 800 μ. και πέτυχε τον απόλυτο στόχο της. Η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή τερμάτισε σε 2.10.22 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Γεωργία Δεσπολλάρη (ΠΑΟ) που ήταν πρώτη με 2.09.22. Μάλιστα η νεαρή για περίπου 500 μ επέλεξε να μπει μπροστά και να δώσει εκείνη το ρυθμό και στα τελευταία μέτρα κατάφερε να ακολουθήσει τη Δεσπολλάρη. Πλέον η Ρούσσου είναι κάτοχος τριών ρεκόρ, αφού από το καλοκαίρι κατέχει και το ρεκόρ στα 800 μ. στον ανοιχτό.




Είμαι πολύ χαρούμενη, η αλήθεια είναι ότι το περίμενα, είναι ένα πέρασμα ο κλειστός και περιμένουμε πολλά στον ανοιχτό. Θέλω καλά πλασαρίσματα στο Παγκόσμιο Κ20 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που είναι η κατηγορία μου, καθώς και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα“, είπε η νεαρή Ρούσσου.

Από την πλευρά της η νικήτρια της κούρσας, είπε: “Ήταν κούρσα τακτικής ήθελα να απολαύσω την κούρσα ήταν άλλωστε η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και αυτό με χαροποιεί. Ήταν μια καλή σεζόν με πολλές κούρσες και σημαντικά αποτελέσματα“.

Τέταρτη νίκη για Μαρινάκου

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) πέτυχε σήμερα την τέταρτη σερί νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επικρατώντας με 9.13.28. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ έκανε μια συντηρητική κούρσα και δεν είχε πρόβλημα να περάσει πρώτη τη γραμμή τερματισμού αφήνοντας πίσω της την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) και την Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 9.31.81 και 9.35.93.

Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα και είμαι υγιής και κατάφερα να φτάσω. Είμαι χαρούμενη που έχω σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις κάτω από τα 9.13. Στόχος το καλοκαίρι να τρέξω στα 5.000 μ. και να βρεθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης”.

Πρώτη στο ύψος ήταν η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) καθώς ξεπέρασε τα 1.90μ., ενώ δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και τρίτη η Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) με 1.69. Την μοναδική ατμόσφαιρα εκμεταλλεύτηκαν οι δύο πρωταθλήτριες του ύψους Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) και Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που πάντα παίρνουν ώθηση από την ενέργεια του κοινού.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου για πρώτη φορά από το 2019 μ. με άλμα στα 1,90 μ., επίδοση που ξεπέρασε και η Παναγιώτα Δόση και αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Μάλιστα η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση έγινε η 5η Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και άφησε πίσω της το 1,88 μ. που πέρασε πριν από λίγες ημέρες στο εξωτερικό. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν δίχως επιτυχία στα 1,92 μ., ωστόσο επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους κατάσταση ενόψει των αγώνων του καλοκαιριού, εκεί όπου αμφότερες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

“Ευχαριστήθηκα το σημερινό αγώνα, μου άρεσε που είδα τόσα παιδάκια στο στάδιο. Χαίρομαι που μετά από πέντε χρόνια έχω σταθερότητα πάνω από τα 1,90 μέτρα και τα ψηλά άλματα θα έρθουν. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, ωστόσο είμαι μια χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και δεν έχω πάει ποτέ σε ο Ολυμπιακούς. Φυσικά με ενδιαφέρει και το Ευρωπαϊκό“, είπε η Γκούσιν που σήμερα ξεπέρασε για πέμπτη φορά φέτος το 1,90 μέτρα.

“Περίεργος και δύσκολος ο αγώνας ο σημερινός. Ατομικό ρεκόρ κλειστού, αλλά τεχνικά ήταν ο χειρότερος αγώνας της σεζόν. Έχω δυσκολευτεί φέτος, καθώς έχω ένα θέμα με το πόδι και δεν μου επιτρέπει να κάνω την προπόνηση όπως πρέπει. Το πόδι είναι πιθανό να χειρουργηθεί μετά το καλοκαίρι. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα με αυτές τις συνθήκες να κάνω αυτή τη σεζόν“, είπε η Δόση



Η Μαρία Μαγκούλια νικήτρια στη σφαίρα- ρεκόρ από την Ραφαηλίδου

Στη σφαιροβολία των Γυναικών η Μαρία Μαγκούλια (Καζώνης Καλύμνου) έκανε πολύ καλή εμφάνιση επικρατώντας του αγώνα με 15,87 μ., επίδοση που δίνει συνέχεια στην εμφάνιση του βαλκανικού. Δεύτερη ήταν η Μαρία Ραφαηλίδου (ΑΠΣ Πηγή Ευόσμου) με 14.95 επίδοση που είναι ατομικό ρεκόρ και επίδοση καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Η τριάδα στο αγώνισμα ήταν η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14.90, αμφότερες με νέα ατομικά ρεκόρ.

Είμαι ικανοποιημένη ήθελα το κάτι παραπάνω, ήθελα να γράψω ξανά το 16,00 μ.. Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν φανταστική νιώθαμε σα να είμαστε σε μεγάλη διοργάνωση. Τα παιδιά σήμερα έκαναν φοβερή ατμόσφαιρα, ήταν οι καλύτεροι θεατές και ήθελα να ικανοποιήσω και τον κόσμο και εμένα με ένα ακόμη ατομικό. Προχωράμε και πάμε δυνατά για τον ανοιχτό“, είπε η Μαγκούλια.

Με νίκη του Παναθηναϊκού στα 4Χ400 μ. μικτή έκλεισε το 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Οι Δημήτρης Λεβαντίνος, Γεωργία Δεσπολάρη, Κώστας Νάκος και Δήμητρα Γναφάκη έφεραν πρώτοι τη σκυτάλη στον τερματισμό με χρόνο 3.36.71.

Στη δεύτερη θέση ο ΓΣ Ηλιούπολης με τους/τις Χριστόφορο Κουτλή, Κατερίνα Κουτλή, Γιώργο Σπανουδάκη και Ιουλιάννα Ρούσσου με 3.40.72 και στην τρίτη η Νίκη Βύρωνα με τους/τις Κωνσταντίνο Αυλωνίτη, Ελευθερία Καραμηνά, Αριστείδη Κατσέλη και Εύα Παρασκευή Ιλάρι Μπαραμπούτη με 3.41.70.

Τα αποτελέσματα