1o Ymittos Ultra Trail: Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για έναν σκληρό αγώνα!

 Runbeat Team   21:51 10-04-2024  

1o Ymittos Ultra Trail: Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για έναν σκληρό αγώνα!


Ο Λεονάρντο Κουράτολο, ένας Ιταλός που αγαπά το τρέξιμο και τις δραστηριότητες στη φύση, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Αθήνας με τη δημιουργία του πρώτου Ultra Trail αγώνα στο επιβλητικό και πανέμορφο βουνό του Υμηττού. Ήταν ένας αγώνας που συνδύασε αντοχή, περιπέτεια και επαφή με τη φύση, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την απόλυτη ομορφιά του ελληνικού τοπίου μέσα από την πρόκληση του αγώνα. Το έδαφος της διαδρομής ήταν ανώμαλο και απαιτητικό για τους τριακόσιους συμμετέχοντες.

 

Μετά την ολοκλήρωση της απαιτητικής διαδρομής των 90 χιλιομέτρων, o μεγάλος νικητής του αγώνα Δημήτρης Ελευθερίου (12:07:59) τερματίζοντας δήλωσε: «Σκληρός αγώνας!» και συμφώνησαν και ο 2ος Χρήστος Σακκάς (12:49:27) και ο 3ος Θοδωρής Κοτόπουλος (13:32:40). Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Κολύφα Μυρσίνη (16:41:29), 2η η Τσοχαντάρη Φωτεινή (18:51:28) και 3η η Φικιά Μαρούσα (23:01:13)., την επόμενη μέρα ήταν η σειρά των διαδρομών των 20 και 10 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή των αθλητών να είναι εντυπωσιακή, με νικητές στα 20 χλμ 1η την Δραμιτίνου Ιωάννα, 2η ήρθε η Τίτα Νεφέλη και 3η τερμάτισε η Βουτυρά Δέσποινα ενώ στους άνδρες 1ος τερμάτισε ο Φεφές Κωνσταντίνος, 2ος ο Λώλος Ιωάννης και 3ος ο Τσιάμπουλας Ιωάννης.Στον αγώνα των 10χλμ 1η τερμάτισε η Καβαλιεράτου Έλενα, 2η η Σαπουνάκη Αικατερίνη και 3η η Μπαλαλά Ελένη ενώ στους άνδρες 1ος ήρθε ο Παπαχαραλάμπους Κωνσταντίνος, 2ος ο Ζακυνθινός Ευγένιος και 3ος ο Ρούσσος Μανώλης.

Ο Λεονάρντο Κουράτολο δεν αφήσε τίποτα στην τύχη, αφού έδωσε μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια των συμμετεχόντων. Με την υποστήριξη της ελληνικής ομάδας διάσωσης Αττικής, η οποία προσέφερε την εθελοντική της βοήθεια στα πιο τεχνικά σημεία της διαδρομής, εξασφάλισε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί με ασφάλεια και επαγγελματισμό. Το 2025, ο Λεονάρντο Κουράτολο έχει μεγάλα σχέδια για το Ymittos Ultra Trail. Σκοπεύει να τον ενσωματώσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεξίματος, δείχνοντας έτσι τη δέσμευσή του για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και του αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στο να εμπνεύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να αφοσιωθούν στο τρέξιμο και τις υγιείς φυσικές δραστηριότητες. Παρόλο που η φιλοδοξία του είναι εντυπωσιακή, η δέσμευσή του προς την κοινωνία είναι εξίσου σημαντική. Ανακοίνωσε με χαρά ότι τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν στον Σύλλογο "Καλός Σαμαρείτης", έναν φορέα που υποστηρίζει παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της εγκεφαλικής παράλυσης. Με αυτή την κίνηση, επιδεικνύει ευαισθησία και σεβασμό προς την κοινότητα και τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

 

Τέλος ο Leonardo Curatolo ευχαρίστησε θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση, όλους τους εθελοντές που χωρίς τη βοήθειά τους δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, το Δήμο και το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης που φιλοξένησαν τον αγώνα, το ΣΠΑΥ που στήριξε και διέθεσε κάμερες και drone, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσής Αττικής για την πολύτιμη βοήθειά της, τον γνωστό ποδοσφαιριστή και αρχηγό της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας Γιώργο Καραγκούνη που τίμησε με την παρουσία του τις απονομές και τέλος τους χορηγούς του Ymittos Ultra Trail : Acerbis, Planet Fruits, Barret, Grimaldi Lines, OP Isola Verde, Italia Factory Outlet, Premiers, Salad Up, Motta, Omeoenergetica, Finance Solutions Curatolo, ΦΥΛΛΑ, Καββαδίας