Χιλιοπεντακοσάρι… φωτιά στο μίτινγκ του Τορούν στις 6 Φεβρουαρίου

 Runbeat Team   14:27 15-01-2024  

Χιλιοπεντακοσάρι… φωτιά στο μίτινγκ του Τορούν στις 6 Φεβρουαρίου


Επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο ORLEN Copernicus Cup, οι Diribe Welteji, Freweyni Hailu και Beatrice Chepkoech, οι οποίες δημιουργούν ένα πολύ δυνατό σύνολο δρομέων που θα τρέξουν στα 1500μ. στο “χρυσό” μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις 6 Φεβρουαρίου στο Τορούν την Πολωνίας.

Η πρωταθλήτρια της Αιθιοπίας, Welteji σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο μίλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου της Ρίγας τον περασμένο Οκτώβριο τερματίζοντας σε 4:20.98 αφήνοντας πίσω της την συμπατριώτισσά της Hailu και την Κενυάτισσα Faith Kipyegon.

Η Welteji και η Hailu θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο Τορούν, αυτή τη φορά στα 1500 μέτρα, όπου θα έχουν να αντιμετωπίσουν την Κενυάτισσα κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 3.000μ. Στιπλ, Chepkoech την “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 1500μ. στον κλειστό στίβο Hirut Meshesha και την παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800μ. το 2019, την πρωταθλήτρια από την Ουγκάντα, την Halimah Nakaayi.

 

Η Mehesha έχει τον ταχύτερο χρόνο από τις μετέχουσες έχοντας τερματίσει την απόσταση των 1500μ. σε 4:02.01 στο Λιεβίν πέρυσι, τερματίζοντας δεύτερη και μία θέση μπροστά από την Hailu που σημείωσε επίσης ατομικό ρεκόρ 4:02.47. Η Chepkoech σημείωσε Εθνικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 4:02.09 το 2020.

Από εκεί και πέρα, πέντε μέρες αργότερα (11/2) στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης θα έχουμε μία ακόμη μεγάλη μάχη ανδρών αυτή τη φορά. Ο Αμερικανός ρέκορντμαν Grant Fisher επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και θα πλαισιώσει τον Josh Kerr στον αγώνα των δύο μιλίων στους Millrose Games.

Στόχος των διοργανωτών είναι να δουν το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου 2 μιλίων (8:03.40) να καταρρίπτεται.

Μαζί τους στη γραμμή εκκίνησης θα είναι οι Αμερικανοί Joe Klecker, Cooper Teare και Dylan Jacobs. Επίσης θα αγωνιστεί ο Νεοζηλανρός George Beamish, οι Αυστραλοί Morgan McDonald και Ky Robinson, ο Βρετανός Matthew Stonier, ο Ιάπωνας Keita Satoh, ο Samuel Firewu και ο Addisu Yihune από την Αιθιοπία και ο Γερμανός Sam Parsons.