Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Elaine Thompson-Herah

 Runbeat Team   11:29 27-06-2024  

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Elaine Thompson-Herah


Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έθεσε τον εαυτό της η Elaine Thompson-Herah καθώς ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό που δεν της επιτρέπει να είναι παρούσα στο Παρίσι.

Η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο προετοιμαζόταν εντατικά για να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ωστόσο, τα σχέδιά της ανατράπηκαν. Ανακοίνωσε ότι δε θα αγωνιστεί στα trials της Τζαμάικα καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, έτσι δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 100 και 200 μέτρα!

 

Παράλληλα χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τρίτο ολυμπιακό της τίτλο στα δύο αγωνίσματα καθώς ήταν νικήτρια και στο Ρίο το 2016.

Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια μέσω των social media αναφέροντας: «Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είμαι πρόθυμη να ξεκινήσω από την αρχή και να συνεχίσω να δουλεύω με στόχο να επανέλθω και να συνεχίσω την καριέρα μου στον στίβο. Είμαι πληγωμένη και συντετριμμένη που χάνω τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος, αλλά είναι η υγεία μου που προέχει».

Περιγράφοντας τη στιγμή του τραυματισμού της αναφέρει: «Κάθισα στο έδαφος γιατί δεν μπορούσα να ασκήσω καμία πίεση στο πόδι και με μετέφεραν εκτός πίστας. Μια ιατρική εξέταση αργότερα αποκάλυψε ένα «μικρό ρήγμα» στον αχίλλειο τένοντα. Είναι αρκετά αστείο που επέστρεψα στο σπίτι νομίζοντας ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να πιέζω το πόδι μου για να είμαι παρούσα στους τρίτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες».

Παρά τον τραυματισμό της, πάντως, δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό. «Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είμαι πρόθυμη να ξεκινήσω από την αρχή και να συνεχίσω να δουλεύω με στόχο να ανακάμψω πλήρως και να συνεχίσω την καριέρα μου στον στίβο».