Όλες οι κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Ομάδων θα διεξάγονται μαζί

 Runbeat Team   14:02 27-10-2021  

Όλες οι κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Ομάδων θα διεξάγονται μαζί


Την απόφαση να διεξαχθούν όλες οι κατηγορίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων στίβου στον ίδιο τόπο και τις ίδιες ημερομηνίες πήρε σήμερα Τετάρτη 27/10 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αρχής γενομένης από το 2023.

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι η κορυφαία ομαδική διοργάνωση στον κόσμο μεταξύ εθνών, με την άνοδο και τον υποβιβασμό να διακυβεύεται μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών.

Μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής όλες οι κατηγορίες των Ομαδικών Πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν το 2023 στο Στάδιο Σλάσκιστην περιοχή της Σιλεσίας, εκεί όπου είχε ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η Super League.

Όπως δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Στίβου, Dobromir Karamarinov, «χάρη στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις τοπικές αρχές της Σιλεσίας, με τις οποίες έχουμε ήδη άριστες σχέσεις, μπορούμε να συνεχίσουμε με τον λεπτομερή σχεδιασμό της μορφής των πρωταθλημάτων και την εύρεση των κατάλληλων ημερομηνιών στο παράθυρο των Ευρωπαϊκών Αγώνων από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023. Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, για τις θετικές και γρήγορες συζητήσεις μεταξύ των δύο οργανισμών μας που οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία», κατέληξε ο Karamarinov.