Τόκιο 2020: Χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Runbeat Team   18:30 09-03-2021  

Τόκιο 2020: Χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού. Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης της πανδημίας στην Ιαπωνία. Αυτό σημαίνει πως στο Τόκιο θα υπάρχουν θεατές, αλλά θα είναι αποκλειστικά κάτοικοι της Ιαπωνίας και όχι επισκέπτες.

Μάλιστα, όπως συνεχίζει το ίδιο ρεπορτάζ του ιαπωνικού πρακτορείου, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας πρόκειται να λάβει μέρος σε μία τηλεδιάσκεψη με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας με σκοπό να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη διοργάνωση των Αγώνων, αλλά και ουσιαστικά να επικυρώσουν την απόφαση σχετικά με τους θεατές και όπως τονίζει μία εξ αυτών θα είναι και η συγκεκριμένη.

Η καθυστέρηση ενός έτους στη διοργάνωση των αγώνων έχει στοιχίσει περίπου 15 δις. δολάρια στην Ιαπωνία, που υπολόγιζε να αποκομίσει γύρω στα 820 εκατ. δολάρια, μόνο από τα εισιτήρια. Αυτό σημαίνει πως παρά τις τεράστιες οικονομικές απολαβές που θα περίμεναν οι Ιάπωνες, φαίνεται να επιλέγουν να… θυσιάσουν ένα ποσοστό προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των αθλητών, θεατών και πολιτών που θα βρεθούν εκεί. Άλλα στοιχεία δείχνουν πως πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές θα πήγαιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το εξωτερικό, με μερικούς να έχουν ήδη κάνει αιτήσεις για επιστροφή των χρημάτων τους από τα εισιτήρια και τις ταξιδιωτικές εταιρίες.

Να θυμίσουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που θα γίνουν φέτος, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Η απόφαση πρόκειται να επηρεάσει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν επίσης στο Τόκιο, από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.