Προϋπολογισμός που αποτυπώνει την ενίσχυση του αθλητισμού - 925.000 για τη στήριξη των αθλητών από τον ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   21:30 28-10-2021  

Προϋπολογισμός που αποτυπώνει την ενίσχυση του αθλητισμού - 925.000 για τη στήριξη των αθλητών από τον ΣΕΓΑΣ


Ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς παρουσιάστηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και αποτυπώνει την κατεύθυνση της ομοσπονδίας για τη νέα χρονιά.

Αύξηση των δαπανών στον αναπτυξιακό αθλητισμό, ενίσχυση προπονητικού έργου, αλλά και των δαπανών για τις προετοιμασίες των αθλητών και την επιστημονική τους υποστήριξη δείχνουν την πρόθεση της ομοσπονδίας για ενίσχυση του αθλητισμού από την βάση έως την κορυφή. Στην παρουσίαση που έκανε τόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, όσο και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Γιάννης Λιούμπας έγινε μεταξύ άλλων γνωστή η αύξηση κατά 20% των δαπανών των σωματειακών προπονητών και τεχνικών συμβούλων και κατά 50% των ομοσπονδιακών τεχνικών.

 

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η στήριξη που θα δοθεί στους αθλητές και στις αθλήτριες, αφού το συνολικό που αφορά στα οδοιπορικά, την επιβράβευση τους, τις προετοιμασίες τους και την επιστημονική τους στήριξη θα φτάσει στις 925.000 ευρώ. Ποσό που πολλαπλασιάζεται μέσα από τις συνεργασίες που έχει η ομοσπονδία με Ιατρικά κέντρα, αλλά και προπονητικά κέντρα (διακρατική με την Κύπρο, μνημόνιο συνεργασίας με την περιφέρεια Κρήτης). Στόχος της ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην επίτευξη νέων συνεργασιών που θα αφορούν σε προπονητικά κέντρα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αθλητές και αθλήτριες μας. Ο προϋπολογισμός καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών της ομοσπονδίας για την επόμενη χρονιά και κυρίως του αναπτυξιακού και υψηλού αθλητισμού.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 12 ψήφους υπέρ από τους Σακοράφα, Γιατρουδάκη, Κεντέρη, Πετσούλα, Λιούμπα, Μυστακίδη, Δημάκο, Παχατουρίδου, Θεμελίδη, Μαντά, Τριαντάφυλλο και Μπελιμπασάκη. Τρία μέλη του συμβουλίου, οι Αλεξόπουλος, Βασιλειάδης και Μπόλας ψήφισαν λευκό, ενώ οι Γκατσιούδης, Δημότσιος, Κελεσίδου, Οικονόμου, Παπαδιάς, Ρετσινά και Τσώνης δήλωσαν "επιφυλάσσομαι".