Το Zagori Mountain Running 2023 συγκέντρωσε 2.500 δρομείς από 35 χώρες και 5 ηπείρους!

 Runbeat Team   20:37 25-07-2023  

Το Zagori Mountain Running 2023 συγκέντρωσε 2.500 δρομείς από 35 χώρες και 5 ηπείρους!


Το Zagori Mountain Running 2023 πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο για 12η χρονιά, με τους δρομείς να περνούν ανάμεσα από πετρόκτιστα χωριά, παραδοσιακά γεφύρια και μοναδικά αξιοθέατα, όπως το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, η Σκάλα Βραδέτου, ο ποταμός Βοϊδομάτης και η περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.

Οι συμμετέχοντας είχαν… αντίπαλο και τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι λόγω του καύσωνα είχαν τροποποιηθεί κάποιες από τις διαδρομές του τριημέρου.

 

Στο Ζαγόρι βρέθηκαν πάνω από 2.500 αθλητές, μικροί και μεγάλοι, με την διοργάνωση να δείχνει ότι αποτελεί έναν πολύ διάσημο προορισμό τόσο για τους Έλληνες δρομείς, όσο και για τους ξένους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ήταν από 35 χώρες και 5 ηπείρους, όπως από: Η.Π.Α., Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αίγυπτο, Μαρόκο, Τζιμπουτί, Πακιστάν, Λίβανο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, B. Ιρλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρωσία, Εσθονία, Ουκρανία, Αυστρία, Μάλτα, Σερβία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο, Β. Μακεδονία και Ελλάδα.