Το συγκινητικό μήνυμα του E. Kipchoge για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Runbeat Team   16:20 09-03-2022  

Το συγκινητικό μήνυμα του E. Kipchoge για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Ο Eliud Kipchoge ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον μαραθώνιο του Τόκιο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και στον αγώνα τερματίζοντας στην πρώτη θέση την Κυριακή σε 2:02:40, χρόνο που αποτελεί και τον κορυφαίο όλων των εποχών σε Ιαπωνικό έδαφος.

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο αγώνα όμως, ο Kipchoge θέλησε να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, πέρα από το «No Human Is Limited», που αποδεικνύει σε κάθε αγώνα και προπόνησή του. Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου, ο Κενυάτης θέλησε να αφήσει στην άκρη για λίγο το αγωνιστικό μέρος του αγώνα και να αναφερθεί στον πόλεμο που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα, αυτό ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

 

«Υπάρχει μία σύγκρουση τώρα, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι άνθρωποι υποφέρουν. Λένε ότι στον πόλεμο υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: Ο ένας που δημιουργεί το πρόβλημα και ο άλλος που φέρνει τις λύσεις. Ας γίνουμε αυτοί που θα φέρουμε τη λύση» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.