Το φαινόμενο Devon Allen που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο σε στίβο και ποδόσφαιρο

 Runbeat Team   12:19 18-06-2022  

Το φαινόμενο Devon Allen που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο σε στίβο και ποδόσφαιρο


Λένε ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις στην ίδια μασχάλη δύο καρπούζια. Υπάρχουν, όμως άνθρωποι που δε διστάζουν να το δοκιμάσουν. Άλλες φορές πετυχαίνει και άλλες όχι. Ένα τέτοιο παράδειγμα στον αθλητισμό αποτελεί ο Devon Allen, ο οποίος διαπρέπει στα 110μ. εμπ., αλλά και στο ποδόσφαιρο!

Ο 27χρονος πρωταθλητής από το Φοίνιξ της Αριζόνα, σημείωσε το περασμένο Σάββατο στο Γκραν Πρι της Νέας Υόρκης τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στα 110μ. εμπ. όλων των εποχών. Μάλιστα νίκησε τον παγκόσμιο ρέκορντμαν των ΗΠΑ, Grant Holloway. Παράλληλα, όμως έχει το μυαλό του και στο ποδόσφαιρο καθώς σύντομα θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με  την Philadelphia Eagles που αγωνίζεται στην National Football League. Σκοπός του είναι να συνδυάσει το στίβο και το αμερικάνικο πρωτάθλημα.

Ο Devon Allen θα αγωνιστεί στο Wanda Diamond League στο Παρισιού και μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τις επιλογές του. «Όλοι λένε ότι τα παρατάω. Δεν τα παρατάω. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν θα παίξω ποδόσφαιρο. Και μόλις έρθει ο Φεβρουάριος και κερδίσουμε το Super Bowl, ελπίζω να επιστρέψω και να αρχίσω να προπονούμαι για το στίβο και να ετοιμαστώ για τα μεγάλα πρωταθλήματα. Ελπίζω να τα πάω αρκετά καλά στο ποδόσφαιρο ώστε να μπορώ να τα κάνω και τα δύο».

Ερωτηθείς αν φοβάται κάποιο τραυματισμό που μπορεί να προκύψει από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και να επηρεάσει την πορεία του στο στίβο είπε: «Έχω αγωνιστεί δύο χρονιές στο ACL το 2015 και το 2016. Δεν έγινε κάτι. Νομίζω ότι και στον στίβο προκύπτουν τραυματισμοί. Προφανώς οι τραυματισμοί του ποδοσφαίρου είναι λίγο περισσότεροι λόγω της επαφής. Στον στίβο έχουμε κυρίως μυϊκούς τραυματισμούς. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προστατεύσω περισσότερο το σώμα μου, ώστε να μου επιτρέπει να τρέξω κάτω από τα 12.7 στα 110μ. εμπ. και να τα πάω καλά στο NFL. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω όλη μου τη ζωή και έχω την ευκαιρία τώρα, οπότε θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και απλώς θα το κάνω».

Αναφερόμενος, τέλος, στην εκπληκτική του επίδοση το περασμένο Σάββατο που σημείωσε 12.84 είπε: «Πάντα πίστευα ότι μπορώ να το κάνω. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ στον στίβο, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να είμαι ο καλύτερος στην ιστορία του αθλήματος. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά. Πριν από δυόμισι εβδομάδες περίπου τελείωσα με το ποδόσφαιρο. Έτσι για λίγο προπονούμαι μόνο μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα στο στίβο, τρέχοντας 13.1, 13.2, αρκετά σταθερά. Αν είχα την εκκίνηση του Grant, πιθανότατα θα είχα τρέξει 12.6 μέχρι τώρα. Αλλά είναι ο καλύτερος στην ιστορία των 60 μέτρων με εμπόδια».