Το βουνό έχει την τιμητική του το προσεχές σαββατοκύριακο

 Runbeat Team   12:58 02-02-2024  

Το βουνό έχει την τιμητική του το προσεχές σαββατοκύριακο


Λιγοστοί είναι οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές σαββατοκύριακο. Η αυλαία θα ανοίξει αύριο Σάββατο με τους Περιφερειακούς Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την Κυριακή διεξάγονται οι αγώνες Rogkas, Ρέτζακας Trail Run, Δρόμος Βουνού «Υμηττός» και Αγώνας Δρόμου μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεθαύριο Κυριακή 4/2 θα διεξαχθεί και ο Rogkas στο Λιτόχωρο, όμως θα έχει περισσότερο το χαρακτήρα της συνάντησης. Το γεγονός ότι αρκετά μονοπάτια δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί ο αγώνας να διεξαχθεί σε τελείως διαφορετική βάση φέτος.

 

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Οι εγγραφές φέτος λόγω της φύσης του γεγονότος (συνάντηση όχι αγώνας) θα έχουν άλλον χαρακτήρα από ότι συνήθως. Δύο οι στόχοι: α) ασφάλεια των αθλητών, β) γνώση των συντονιστών. Καθώς θα προσφερθούν αφενός ελάχιστα στους αθλητές (ένας ή δύο σταθμοί τροφοδοσίας και απουσία αναμνηστικού δώρου ή μεταλλίου) και αφετέρου ο όγκος των συμμετοχών δεν μπορεί να προκαλέσει ζήτημα με τον τρόπο που θα διεξαχθεί η συνάντηση (χρονικό παράθυρο εκκίνησης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και όχι συγκεκριμένη ώρα), δεν έχει καμία σημασία ο όγκος των συμμετοχών. Κανείς ενδιαφερόμενος δεν πρέπει να προβληματιστεί ή να αγχωθεί για τη συμμετοχή του, η συνάντηση μπορεί να δεχτεί από δέκα έως και χίλιους καλεσμένους, χάρη στην φετινή της καινοτομία.

Συνεπώς, όποιος εμφανίζεται στο Λάκκο, στο γραφείο του Ρογκά, το πρωί της Κυριακής 4/2 αλλά και το απόγευμα-βράδυ Σαββάτου 3/2, δηλώνει ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο και καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ, για να καλυφθούν τα έξοδα προετοιμασίας της συνάντησης (τροφοδοσία, μονοπάτια, αποτελέσματα κλπ). Μόνο με αυτόν τον τρόπο συμμετοχής εξάλλου, κάποιος θα έχει το δικαίωμα να δει το όνομα και την επίδοσή του να βρίσκονται στην κατάσταση που θα αποσταλεί στην ITRA προς βαθμολόγηση! Επίσης, ένας μοναδικός αριθμός θα επιδοθεί στον καθένα που θα εγγραφεί -προσοχή δεν πρέπει να καρφιτσωθεί πουθενά ο αριθμός (!)- ώστε σε περίπτωση ανάγκης, σε ενδεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία να αναφερθεί αυτός ο αριθμός στους συντονιστές. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να επιδειχθεί επίσης στον σταθμό/σταθμούς τροφοδοσίας, στους εθελοντές εκεί, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη ελέγχου της κατάστασης».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 3/02/2024

10:00 Περιφερειακοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Δυτικής Μακεδονίας (Δάσος Άργους Ορεστικού Καστοριάς (8χλμ)

Κυριακή 4/2/2024

08:00-12:00 ROGKAS, Λιτόχωρο (34χλμ)

10:00 24ος Δρόμος Βουνού «Υμηττός», Χολαργός Αθήνας (21χλμ)

10:00 Ρέτζακας Trail Run 2024, Πλοκαμιανά Ιναχωρίου Χανίων (24,2χλμ)

10:30 Ρέτζακας Trail Run 2024, Πλοκαμιανά Ιναχωρίου Χανίων (6,8χλμ)

11:45 9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας, Μεσημέρι Έδεσσας (12χλμ)