Τραγικό τέλος για τη Μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου - Βρέθηκε με το ποδήλατο της κάτω από τις ρόδες φορτηγού

 Runbeat Team   13:29 02-11-2021  

Τραγικό τέλος για τη Μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου - Βρέθηκε με το ποδήλατο της κάτω από τις ρόδες φορτηγού


Μεγάλη θλίψη στον Ελληνικό αθλητισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος της Δήμητρας Ιορδανίδου. Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί καθώς όταν πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη, παρασύρθηκε από φορτηγό και έχασε τη ζωή της.

Παρότι διασωληνώθηκε στο ασθενοφόρο, υπέκυψε στα τραύματά της λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί. Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη.

Η Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος είχε πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς μαραθωνίους. Η 40χρονη συμμετείχε μάλιστα και στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα που έγιναν την περασμένη Κυριακή (31/10).

Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε τερματίσει δύο φορές στην 3η θέση και δύο στην 4η στον Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ έχει τρέξει στους μαραθωνίους του Ναγκάνο (Ιαπωνία) και της Στοκχόλμης (Σουηδία).

 

Έχει γράψει την δική της ιστορία στο άθλημα του μαραθωνίου στην Ελλάδα, καθώς μόνο δύο αθλήτριες από συλλόγους της Μακεδονίας και της Θράκης έχουν καταφέρει να κάνουν καλύτερους χρόνους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο από εκείνη. Είχε αγωνιστεί με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, του ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, του Ηρακλή και του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης.