Τελευταίο 5άρι στη Ζυρίχη για την Hellen Obiri

 Runbeat Team   15:15 08-09-2021  

Τελευταίο 5άρι στη Ζυρίχη για την Hellen Obiri


Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει στη Ζυρίχη για την Hellen Obiri καθώς θα συμμετάσχει για τελευταία φορά σε αγώνα 5.000μ. πριν αλλάξει ρότα και συγκεντρωθεί στις μεγάλες αποστάσεις. Η 31χρονη Κενυάτισσα επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον ημιμαραθώνιο και τα 10χλμ.

Αρχικά, όμως έχει σκοπό να χαρεί τη συμμετοχή της στον μίτινγκ της Ζυρίχης, το οποίο για πρώτη φορά θα διεξαχθεί δίπλα στη λίμνη της πόλης σε μία διαδρομή γύρω από την όπερα. Παρά την 11χρονη διεθνή καριέρα της, η Obiri δήλωσε ενθουσιασμένη για τη νέα αυτή εμπειρία. «Νιώθω τόσο ενθουσιασμένη. Είναι κάτι διαφορετικό το να αγωνιστείς στο κέντρο της πόλης», τονίζει στο επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου και προσθέτει: «Είναι μία πρόκληση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όλοι θα μας παρακολουθούν», εξηγεί. 

 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο αγώνας στη Ζυρίχη θα σηματοδοτήσει το τέλος σε ένα εκπληκτικό κεφάλαιο στην καριέρα για την 31χρονη Obiri καθώς θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στους αγώνες δρόμου. «Είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο στην καριέρα μου. Από τη νέα σεζόν θα κάνω ημιμαραθώνιο και 10χλμ», εξηγεί. Μάλιστα η αρχή θα γίνει από την ερχόμενη Κυριακή καθώς θα λάβει μέρος στον Great North Run.

Προς το παρόν, πάντως, προέχει ο αγώνας στη Ζυρίχη, όπου εκτός από την Obiri θα λάβουν μέρος και άλλες σπουδαίες αθλήτριες, όπως η Francine Niyonsaba, από το Μπουροούντι, η οποία τερμάτισε 5η στον τελικό των 10χλμ στην Ολυμπιάδα του Τόκιο και δηλώνει επίσης ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στον αγώνα της Ζυρίχης. «Κάθε αγώνας είναι καινούργιος για εμένα», τονίζει η Niyonsaba που πρόσφατα κέρδισε το Diamond League 5χλμ στις Βρυξέλες σημειώνοντας Εθνικό ρεκορ 14:25.34. «Νομίζω ότι θα είναι ένας μεγάλος αγώνας. Το να τρέχεις δίπλα στην Obiri είναι μία τεράστια ευκαιρία. Λατρεύω τις προκλήσεις και πιστεύω ότι θα κάνουμε έναν καλό αγώνα», τόνισε.