Μαραθώνιος Βοστώνης: Έκπληξη στους άνδρες με Lemma – Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Obiri

 Runbeat Team   19:22 15-04-2024  

Μαραθώνιος Βοστώνης: Έκπληξη στους άνδρες με Lemma – Υπερασπίστηκε τον τίτλο της η Obiri


Πολύ δυνατός αγώνας έγινε σε άνδρες και γυναίκες στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Βοστώνης για το 2024, με την ιστορική διοργάνωση να διεξάγεται για 128η φορά.

 

Στους άνδρες, ο Sisay Lemma έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον αγώνα τερματίζοντας σε 2:06:17, τρέχοντας με εξαιρετική τακτική και κάνοντας πολύ καλή διαχείριση δυνάμεων. Μάλιστα, ο αθλητής σημείωσε την 10η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Δεύτερος τερμάτισε ο Mohamed Esa με 2:06:58 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Evans Chebetπου τερμάτισε σε 2:07:22 και έδειξε να μην είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του, αφού δεν κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση.

Από την πλευρά των γυναικών η Hellen Obiri ήταν το φαβορί και το επιβαβαίωσε, καταφέρνοντας να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο της. Η τρομερή αθλήτρια τερμάτισε σε 2:22:37 παίρνοντας ξανά το χρυσό μετάλλιο, με την Sharon Lokediνα τερματίζει δεύτερη με 2:22:45. Τρίτη τερμάτισε με χρόνο 2:23:21 η Edna Kiplagat με τον αγώνα στις γυναίκες να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.