Συνεχίζει να στοχεύει ψηλά η Κατερίνα Στεφανίδη

 Runbeat Team   14:23 22-07-2022  

Συνεχίζει να στοχεύει ψηλά η Κατερίνα Στεφανίδη


Τον απολογισμό της από την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 5η θέση σημειώνοντας φετινό ρεκόρ με 4.70μ. και όπως είπε: «Έκανα ρεκόρ σεζόν στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς. Πάντα πας σε έναν μεγάλο αγώνα και θες να κάνεις το καλύτερο. Αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ στο Όρεγκον κι ως ένα βαθμό το πέτυχα. Απλώς η επίδοση δεν ήταν αρκετή για να με βάλει στο βάθρο. Για έναν περίεργο λόγο οι καλές συνθήκες, δηλαδή ο ευνοϊκός άνεμος, δεν με βοηθούν. Ήξερα από το ζέσταμα πως οι υπόλοιπες αθλήτριες θα πήγαιναν ψηλά, γιατί θα είχαν πλεονέκτημα σε σχέση με τον ευνοϊκό.

 

Αν οι συνθήκες ήταν ανάλογες με του προκριματικού τότε θεωρώ πως θα ήταν πιθανό να φτάσω μέχρι το μετάλλιο», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη, από το σπίτι της στο Κολοράντο και συμπλήρωσε: «Αυτό που κυρίως μου συμβαίνει είναι πως έχω χάσει την επαφή με τα άλματα στα 4,80 και 4,85 μέτρα. Παρόλα αυτά το πρώτο μου άλμα στα 4,85 μ. ήταν αρκετά καλό. Αυτό είναι κάτι που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω από εδώ και πέρα και στην προπόνηση».

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ στο Μόναχο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρίτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού ήταν νικήτριά στις διοργανώσεις του 2016 στο Άμστερνταμ και του 2018 στο Βερολίνο. «Έτσι κι αλλιώς αναμένεται να είμαι σε καλύτερη κατάσταση τον Αύγουστο, την εποχή που έρχεται η αγωνιστική κορύφωση. Στο ευρωπαϊκό θέλω να βρεθώ στο βάθρο, ενώ στο μυαλό μου είναι και ο τελικός του Diamond League», είπε.

Φοβερό κλίμα στην εθνική ομάδα

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στο εξαιρετικό κλίμα της εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. «Οι συνθήκες στους ξενώνες του Πανεπιστημίου είχαν μικρά θεματάκια, σε σχέση με τον κλιματισμό, αλλά και τη φασαρία. Ωστόσο μπορώ να πω πως έκανε πολύ καλό στο δέσιμο της ομάδας μας. Η ομάδα είχε πολλά νέα παιδιά, παρόλα αυτά όλοι είμασταν μια παρέα και πραγματικά κάναμε μαζί πολλά πράγματα. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που βίωσα ως μέλος της εθνικής μας ομάδας στο Όρεγκον. Εξαιρετικό κλίμα και ανάμεσα στα παιδιά και σε σχέση με τους επικεφαλής και τους προπονητές. Θεωρώ πως η ομάδα μας διαθέτει νέα παιδιά, που μπορούν στο μέλλον να κάνουν καλές εμφανίσεις και να ξεχωρίσουν».

Η Στεφανίδη θα έρθει στην Ευρώπη για το Diamond League του Μονακό, στις 10 Αυγούστου, κι έπειτα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση της Γερμανίας.

Δείτε το take over του Εμμανουήλ Καραλή στο instagram, που δείχνει το κλίμα της Εθνικής μας ομάδας: