Emmanuel Korir: Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής που τρέχει χωρίς χορηγό

 Runbeat Team   17:16 25-07-2022  

Emmanuel Korir: Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής που τρέχει χωρίς χορηγό


Ο Emmanuel Korir από τα ξημερώματα της Κυριακής είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει νικήσει στα 800μ. τόσο στην Ολυμπιάδα όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα back to back. Κατάφερε με το επίτευγμά του αυτό να γράψει το όνομά του στην ιστορία και παράλληλα μοίρασε… εγκεφαλικά στις εταιρίες που δεν το είχαν προβλέψει και δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Korir αγωνίστηκε χωρίς χορηγό στο Όρεγκον, όπως είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Κενυάτης μετά τη νίκη του στο Τόκιο ίσως σκέφτηκε ότι θα υπήρχε ενδιαφέρον από τις μεγάλες εταιρίες και θα αποκτούσε κι αυτός έναν ελίτ χορηγό. Ωστόσο, εμφανίστηκε στη Στοκχόλμη στις 30 Ιουνίου με ένα κανονικό Nike singlet (όχι το επαγγελματικό κιτ του 2022) και εξακολουθεί να μην έχει χορηγία.

Πώς γίνεται αυτό; Ο Korir κέρδισε τον Ολυμπιακό τίτλο, κάτι που έκανε την πρώτη συμφωνία της Nike του 2017 να μοιάζει με πολύ έξυπνη επένδυση. Παρόλα αυτά το συμβόλαιο αυτό δεν επεκτάθηκε και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία δεν περίμενε ανάλογες επιτυχίες από τον αθλητή.

Υπάρχει επίσης το σενάριο, ο αθλητής να ζήτησε μια σημαντική αύξηση που ούτε η Nike ούτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ήταν διατεθειμένη να χορηγήσει. Άλλαξε επίσης ατζέντη καθώς αντικατέστησε τον Karen Locke με τον Kimberly Holland.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον με έναν Ολυμπιακό και έναν παγκόσμιο τίτλο στο παλμαρέ του οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σε άλλη βάση…