Σουηδία: Νεαρή δρομέας έβαλε τέλος στη ζωή της λόγω ψυχολογικών προβλημάτων

 Runbeat Team   19:23 23-11-2023  

Σουηδία: Νεαρή δρομέας έβαλε τέλος στη ζωή της λόγω ψυχολογικών προβλημάτων


Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία στίβου της Σουηδίας, η νεαρή αθλήτρια, Εμίλια Μπράνγκεφολτ, έβαλε τέλος στη ζωή της στις 13 Νοεμβρίου. Η 21χρονη δρομέας δεν ένιωθε καλά τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά τους τελευταίους μήνες και η συγκεκριμένη αθλήτρια αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα του πως μπορεί να επηρεαστεί η ζωή ενός αθλητή όταν η καριέρα του δεν πηγαίνει όπως εκείνος περίμενε.

 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η Μπράνγκεφολτ αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά της, κάτι το οποίο δεν της επέτρεπε να συνεχίσει να προπονείται και να τρέχει.

Η ίδια είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Instagram πριν λίγους μήνες ότι το σώμα της δεν της επέτρεπε πια να προπονείται, λόγω των υψηλών καρδιακών παλμών που είχε. Μάλιστα, έγραψε ότι χρειάστηκε να επισκεφτεί πολλές φορές το νοσοκομείο, όμως όλες οι εξετάσεις της έδειχναν ότι ήταν καλά και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί το τρέξιμο και η προπόνηση σημαίνουν πολλά για μένα αλλά τώρα. Το να ζω μία νορμάλ ζωή μου είναι δύσκολο. Έχω περάσει περισσότερες ώρες στο κρεβάτι παρά όρθια, τον τελευταίο μήνα», έγραφε  μεταξύ άλλων η Εμίλια Μπράνγκεφολτ. «Ίσως μία μέρα επιστρέψω. Ίσως και όχι. Ελπίζω το σώμα μου να μπορέσει να αναρρώσει» έγραψε κλείνοντας την ανάρτησή της.

Η ιστορία της 21χρονης Σουηδέζας δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας, αλλά και να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν και επιλέγουν να μην ή δεν μπορούν να το δείξουν…