Στόχος το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης για τον Γιάννη Κυριαζή

 Runbeat Team   14:28 14-06-2023  

Στόχος το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης για τον Γιάννη Κυριαζή


Δυναμική είναι η επιστροφή του Γιάννη Κυριαζή στην αγωνιστική δράση καθώς με τις πρώτες του εμφανίσεις στον ανοικτό στίβο έδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλες βολές στον ακοντισμό.

Μόλις στην έκτη του βολή στο σύνολο των δύο αγώνων που έχει συμμετάσχει κατάφερε να στείλει το ακόντιο στα 82.17μ. και να ανέβει στην έκτη θέση της Ευρώπης για το 2023. Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θέλει, καθώς προέρχεται από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Παράλληλα μέσα από τους αγώνες θέλει να διορθώσει την τεχνική του και να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό.

 

Όπως τόνισε μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «στον πρώτο αγώνα δεν είχα πολλές απαιτήσεις. Στον δεύτερο ήξερα πως θα τα πάω καλύτερα και πως ήταν εφικτό να βγει προσπάθεια πάνω από τα 80,00 μέτρα. Ήμουν πολύ φορτωμένος προπονητικά και αρκετά κουρασμένος. Έχουμε κάνει διαφορετικό προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μπω κουρασμένος στους πρώτους αγώνες. Θα κάνω μια πρώτη κορύφωση στο Ευρωπαϊκό Ομάδων κι έπειτα θέλω να είμαι καλά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε για την βολή πάνω από τα 80.00μ. και την πιθανότητα να προσεγγίσει άμεσα επιδόσεις κοντά στο ρεκόρ του (88.01μ.): «Ακόμη δεν το έχω βρει. Χρειάζομαι αρκετές διορθώσεις στην τεχνική. Παρόλα αυτά έβλεπα πως είμαι καλά και πως μπορεί να έρθει νωρίς μια επίδοση πάνω από τα 80 μέτρα. Το να προσεγγίσω και πάλι το ρεκόρ μου είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Ελπίζω να βελτιωθώ το επόμενο διάστημα στην τεχνική μου, να ξεκουραστώ και να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες βολές».

Για τον Κυριαζή ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. «Ο στόχος που έθεσα εξαρχής στη σεζόν ήταν να προκριθώ στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης κι εκεί να διεκδικήσω μια καλή παρουσία». Ο αθλητής θα διεκδικήσει την πρόκριση για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν είτε μέσα από το ράνκινγκ, είτε κυνηγώντας επίδοση κάτω από το όριο των 85.20 μέτρων.

Ο αθλητής θα εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (23-25/6) στον ακοντισμό εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να προσεγγίσει ακόμη μεγαλύτερες βολές.