Στο πανεπιστήμιο SMU με πλήρη υποτροφία η Νικολέτα Ραφαϊλάκη

 Runbeat Team   9:23 20-03-2021  

Στο πανεπιστήμιο SMU με πλήρη υποτροφία η Νικολέτα Ραφαϊλάκη


Ελληνική…. παροικία ταλαντούχων αθλητριών στίβου δημιουργείται στο φημισμένο Southern Methodist University καθώς μετά την Μαρία Καβαλιέρου  και η Νικολέτα Ραφαϊλάκη υπέγραψε την υποτροφία της με το πανεπιστήμιο του Dallas και θα αγωνιστεί για λογαριασμό των Mustangs από το Fall 2021!

Η φετινή νικήτρια των 3000μ ΦΕ στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στα Ιωάννινα είχε ισχυρή θέληση να ζήσει την πρόκληση του κολλεγιακού αθλητισμού στις ΗΠΑ και μέσω της AZ Sport Scholarships στόχευσε ψηλά και πέτυχε το καλύτερο δυνατό!

Θα συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό με πλήρη κάλυψη των εξόδων σε ένα πανεπιστήμιο που πλασάρεται στην 66η θέση του ακαδημαϊκού ranking της Αμερικής και ταυτόχρονα διαθέτει ένα εξαιρετικό αθλητικό πρόγραμμα που προσφέρει δυνατότητα ανάδειξης ταλαντούχων αθλητών!

 

Για την ακρίβεια, οι Μustangs συμμετέχουν στην American Athletic Conference (Division 1) και στην ιστορία τους έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες, κατακτώντας 8 πρωταθλήματα NCAA. Αξίζει να αναφερθεί πως την τελευταία πενταετία οι ομάδες του SMU έχουν κερδίσει 17 πρωταθλήματα στην conference.

Οι εγκαταστάσεις που διαθέτουν και που θα απολαμβάνει από τον Αύγουστο η Νικολέτα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Το αθλητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου διαθέτει 20 ξεχωριστούς αθλητικούς χώρους που καλύπτουν τις ανάγκες της προπόνησης κάθε αθλητή, ατομικού ή ομαδικού σπορ.

Όμως πέραν από το αθλητικό σκέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο ακαδημαϊκό κομμάτι, καθώς μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που έχουν αποφοιτήσει προσωπικότητες όπως η Laura Lane Bush, καθώς επίσης ο διάσημος τηλεοπτικός παραγωγός Aaron Spelling, ο γερουσιαστής Rick Scott, η αστροναύτης Mary Ellen Weber κ.α.

 

Καταλήγοντας, πρέπει να σημειωθεί πως το SMU διαθέτει και ένα από τα πιο όμορφα Campus στην Αμερική. Το πανεπιστήμιο δαπάνησε πάνω από 345 εκ. δολάρια ανακαινίζοντας και κατασκευάζοντας νέες υποδομές. Σύμφωνα με την έρευνα του The Princeton Review, το SMU βρίσκεται στη 2η θέση ανάμεσα σε 386 top πανεπιστήμια για το Campus που διαθέτει και την ίδια ώρα 8ο για τις αθλητικές υποδομές και 7ο αναφορικά με τον τρόπο ζωής και τις ανέσεις που απολαμβάνουν οι φοιτητές του.

Πηγή: azsportscholarships.com