Στις 20/03 ο Ημιμαραθώνιος και το διήμερο 12-13/11 ο Μαραθώνιος της Αθήνας το 2022

 Runbeat Team   9:31 09-12-2021  

Στις 20/03 ο Ημιμαραθώνιος και το διήμερο 12-13/11 ο Μαραθώνιος της Αθήνας το 2022


Επικυρώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μεγαλύτερων δρομικών αγώνων του 2022 στην Ελλάδα. Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ που συνεδρίασε χθες, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου του 2022, ενώ ο 39ος Μαραθώνιος της Αθήνας το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου 2022.

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έγινε επίσης ο απολογισμός του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας. Η πρόεδρος, Σοφία Σακοράφα στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια, που καταβλήθηκε από το σύνολο του προσωπικού, των τεχνικών και των συνεργατών, προκειμένου να στεφθεί από επιτυχία το εγχείρημα, ενώ όπως επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από καρδιάς όλο το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του, την αποφασιστικότητα του, αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όταν τους ρώτησα αν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουμε όλοι μαζί τη διοργάνωση του Μαραθωνίου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Ηλία Ζαχαρόγιαννη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα με τον ίδιο ζήλο στην πρόσκληση μου. Εξίσου σημαντική και η συμβολή του τεχνικού Υπεύθυνου Δημήτρη Χαλβατζάρα, που είχε καθοριστικό ρόλο στο επιτυχές αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη συμβολή της Γεωργίας Σαγιαδινού, συντονίστριας στο γραφείο του Μαραθωνίου, της Λίας Λέκκα, υπεύθυνης των εγγραφών και φυσικά των τεχνικών Μάρκου Καλούδη, Στέφανου Ματάκη, Χρήστου Χατζηβασιλείου, Βασίλη Πλάτωνα, Νότη Παπούλια και Άγγελου Προβατά και τις κυρίες Λούλα Καρατζά και Ξένια Αργειτάκη, που ανέλαβαν το βάρος της οργάνωσης της τελετής στον Τύμβο και της λαμπαδηδρομίας με ιδιαίτερο κόπο, αλλά απόλυτη επιτυχία».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη, που έχει η Ομοσπονδία από την επιτυχή διεξαγωγή του Μαραθωνίου Αθήνας και στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι χιλιάδες εθελοντές, που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση και στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Επίσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις συναντήσεις που είχε στο Βελιγράδι, στη διάρκεια του Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης.