Στις 18/11 θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το 2o Poland Run

 Runbeat Team   16:34 01-11-2023  

Στις 18/11 θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το 2o Poland Run


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης ένας ξεχωριστός αγώνας. Ένας αγώνας που συνδέει την Ελλάδα με την Πολωνία. Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Φίλων της Πολωνίας Κρήτης με την υποστήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης «Ίκαρος» διοργανώνουν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το 2o Poland Run στην περιοχή του Ευκάλυπτου στο Κομμένο Μπεντένι.

Πρόκειται για έναν αγώνα χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα που δίνει τη δυνατότητα στους μετέχοντες, είτε τρέχοντας είτε περπατώντας, να διανύσουν μία απόσταση 5.000μ. Επίσης θα διεξαχθεί ένας αγώνας 1 χιλιομέτρου για παιδιά δημοτικού.

 

Η διοργάνωση έχει σκοπό να προβάλλει την παρουσία και πλήρη ενσωμάτωση στην Κρήτη Πολωνών και των οικογενειών τους στην τοπική κοινωνία μέσω της διεξαγωγής πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο αγώνας διεξάγεται από την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων) και υποστηρίζεται από την πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα και την Περιφέρεια Κρήτης.

Η έναρξη του αγώνα έχει οριστεί για τις 12:30 για τον αγώνα του 1 χιλιομέτρου και για τη 1μ.μ. για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.