Στην Λέρο οι 35οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες

 Runbeat Team   16:57 31-01-2024  

Στην Λέρο οι 35οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες


Στο νησί της Λέρου θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού της νησιωτικής Ελλάδας, οι 35ους Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες.

Η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Μετά την επιτυχημένη τέλεση των αγώνων το 2007, η εν λόγω διοργάνωση επιστρέφει στον όμορφο τόπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που διαθέτει εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ικανές, με μικρές βελτιώσεις, να φιλοξενήσουν την «Ολυμπιάδα του Στίβου του Αιγαίου».

 

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι το Υπουργείο, διοργανώτρια Αρχή των Αιγαιοπελαγίτικων μαζί με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, θα συνδράμει αποφασιστικά στην άρτια τέλεση τόσο του αγωνιστικού μέρους όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων, ώστε αυτή η μεγάλη γιορτή, στην οποία μετέχουν 600 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, κριτές και επίσημοι από 19 νησιά και 37 σωματεία, να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

«Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δεν είναι απλά μια αθλητική διοργάνωση, αλλά πολύ περισσότερο ένα τεράστιο κοινωνικο-πολιτιστικό γεγονός, μια μοναδική ευκαιρία να ανταμώσουν τα νιάτα των νησιών μας, να συναγωνιστούν στην κονίστρα, να αλληλοεπιδράσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη συντήρηση και την περαιτέρω αναβάθμιση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης και ο τεχνικός σύμβουλος, Μάρκος Καλούδης.