Στη Νότια Αφρική για προετοιμασία με υψηλούς στόχους ενόψει 2024 η Ελίνα Τζένγκο

 Runbeat Team   18:27 24-11-2023  

Στη Νότια Αφρική για προετοιμασία με υψηλούς στόχους ενόψει 2024 η Ελίνα Τζένγκο


Στις 21 Αυγούστου του 2022 η Ελίνα Τζένγκο έγινε η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στην ιστορία του αγωνίσματος. Περίπου ένα μήνα πριν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας της έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μ. και έδωσε συνέχεια σε μια παράδοση χρόνων που έχει η χώρα μας στο αγώνισμα. Παράλληλα έδειξε πως πρόκειται για μια αθλήτρια με μέλλον στο αγώνισμα και προοπτική να φτάσει ακόμη υψηλότερα.

Η νεαρή, από εκείνο το μετάλλιο μέχρι σήμερα, κατάφερε να πετύχει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα. Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της αθλητικής της πορείας κατάφερε να μείνει προσηλωμένη στο στόχο της.

 

Κινούμαστε σε δυνατούς ρυθμούς προπόνησης εδώ και καιρό. Έχω μεγάλη όρεξη για την επόμενη χρονιά. Το 2023 ίσως κάποια πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Ωστόσο μπορώ να πω πως τελικά ήταν μια καλή χρονιά. Έμαθα πολλά την περασμένη σεζόν, το σημαντικότερο πως για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου πρέπει να διασκεδάζω τη συμμετοχή μου στους αγώνες. Όταν δε συμβαίνει αυτό ακόμη και η τεχνική μου δεν είναι όπως πρέπει. Το 2023 ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον ώμο και ήταν και αυτή μια παράμετρος που δεν μου επέτρεψε να παρουσιαστώ όσο καλά θα ήθελα. Είμαι πολύ καλά, δουλεύω σκληρά, ώστε την επόμενη χρονιά να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στους αγώνες στόχους“, είπε αρχικά η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ και συμπλήρωσε:

Στις 3 Δεκεμβρίου αναχωρούμε μαζί με τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον προπονητή μας για Ν. Αφρική όπου θα παραμείνουμε μέχρι και τις 24 του ίδιου μήνα. Περιμένω με ανυπομονησία την προετοιμασία, καθώς εκεί θα βρούμε τις ιδανικές εγκαταστάσεις, καλό καιρό, καθώς και αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Στόχος είναι να κάνουμε τον πρώτο μας αγώνα στη χρονιά στο τέλος Φεβρουαρίου στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, ενώ έπειτα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Φέτος αποφάσισα να αφήσω λίγο στην άκρη τη σχολή μου, ώστε να περιορίσω και τις μετακινήσεις και την κούραση και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό”.

Η Ελίνα Τζένγκο έκλεισε τη χρονιά με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και καλύτερη βολή στα 63,65 μ. από το Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων. Η αθλήτρια μετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.