Σέργιος Διακοστεφανής: Σε φάση προετοιμασίας για ένα «γεμάτο» 2022

 Πάνος Κατσαρός   13:53 06-01-2022  

Σέργιος Διακοστεφανής: Σε φάση προετοιμασίας για ένα «γεμάτο» 2022


Ο Σέργιος Διακοστεφανής παρουσίασε ανοδική πορεία μέσα στο 2021, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων να σημειώσει ατομικά ρεκόρ και να κατακτήσει το πρώτο του πανελλήνιο μετάλλιο στην κατηγορία Κ23. Ο νεαρός δρομέας από την Κω έκανε τον απολογισμό του για το 2022 μιλώντας στο Runbeat, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και για τους στόχους που έχει για τη νέα χρονιά.

 

Η προετοιμασία του για το 2021 ξεκίνησε στο νησί του, την Κω, όπου έμεινε έως τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις παρά τις δυσκολίες που προξένησε σε όλους τους αθλητές ο κορωνοϊός: «Όσον αφορά τώρα την χρονιά που μας πέρασε, που σίγουρα δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας, θεωρώ πως μας δίδαξε πολλά και σε πολλούς τομείς της ζωής μας. 

Θέλω να αναφερθώ στο θέμα του αθλητισμού. Μια χρονιά που μας βρήκε όντας σε μια καραντίνα και με πολλούς από τους αθλητικούς χώρους να έχουν βάλει λουκέτο-συνθήκες που σίγουρα δεν ευνοούσαν την άσκηση. Στο κομμάτι μας, πιο συγκεκριμένα, οι συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες καθώς ως δρομείς το πρόγραμμά μας είναι πιο προσαρμόσιμο σε όποιο εξωτερικό χώρο μας δίνεται. Έτσι, για μένα η βασική προετοιμασία ξεκίνησε στον νησί μου, την Κω, όπου έμεινα μέχρι και τον Φεβρουάριο».

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος στον πρώτο μεγάλο αγώνα – στόχο της σεζόν, που δεν ήταν άλλος από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Ένα ατομικό ρεκόρ (3:58.36) και μια 4η θέση ήταν αρκετά για να πω πως η χρονιά είχε ξεκινήσει όπως θέλαμε. Στην συνέχεια ένα πέρασμα από το διασυλλογικό πρωτάθλημα αλλά και από αγώνες όπως τα Τοφάλεια στην Πάτρα, το φεστιβάλ δρόμων στο Γαλάτσι και τα Βενιζέλεια στα Χανιά, ήταν το μεγάλο βήμα στην επίτευξη των ατομικών μου ρεκόρ» λέει στο Runbeat ο νεαρός δρομέας.

 

Κορυφαίος σταθμός για τον Σέργιο Διακοστεφανή αποτέλεσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και Κ23 που έγινε το καλοκαίρι στην Πάτρα. Εκεί με νέο ρεκόρ στα 1500μ. (3:53.64), κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία των νέων (Κ23), την 5η στην κατηγορία των ανδρών, κατακτώντας το πρώτο του πανελλήνιο μετάλλιο στην κατηγορία.

Για το φινάλε του 2021, αλλά και τους στόχους της νέας σεζόν ο νεαρός δρομέας τόνισε πως: «Συμπερασματικά θα έλεγα πως η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο καθώς σημείωσα ρεκόρ σε όποια απόσταση έτρεξα. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, ξεκίνησα και την φετινή σεζόν, θέτοντας νέους στόχους πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή μου, τον κύριο Γιώργο Τσαλτάκη».

Ο Διακοστεφανής ξεκίνησε την προετοιμασία του μαζί με τον προπονητή του με στόχο τον ανώμαλο δρόμο και το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα όπου και κατέλαβε την 5η θέση, ενώ δυο εβδομάδες αργότερα, στον μαραθώνιο της Αθήνας βρέθηκε στην γραμμή εκκίνησης των 5 χιλιομέτρων, τερματίζοντας με χρόνο 15:07 επίσης στην 5η θέση. 

Ο γεννημένος το 2001 δρομέας πλέον βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τους επόμενους αγώνες του, θέτοντας αρκετούς και συγκεκριμένους στόχους: «Προετοιμάζομαι για τους επόμενους αγώνες του Φεβρουαρίου, που εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα είναι αρκετοί. Κλειστός στίβος και ανώμαλος δρόμος, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μου στα 1500 μέτρα, τα 3 και 8 χιλιόμετρα. Μοναδικός στόχος η βελτίωση των ατομικών ρεκόρ και γιατί όχι μια καλύτερη θέση συνολικά».

Κλείνοντας, ο Σέργιος Διακοστεφανής θέλησε να στείλει τις ευχές του για το 2022 προς όλους τους δρομείς: «Εύχομαι και πάλι καλή χρονιά με υγεία και ρεκόρ σε όλους τους δρομείς!»