Σ’ έναν αργό αγώνα με τακτική και απρόοπτα ο El Bakkali νίκησε στα 3.000μ. στιπλ

 Runbeat Team   9:34 19-07-2022  

Σ’ έναν αργό αγώνα με τακτική και απρόοπτα ο El Bakkali νίκησε στα 3.000μ. στιπλ


Τον πρώτο του τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Soufiane El Bakkali, ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής στα 3.000μ. στιπλ ανδρών.

Ο Μαροκινός ακολούθησε έναν αργό ρυθμό, έμεινε πιστός στην τακτική του και στον τελευταίο γύρο ανέβασε ρυθμό, ξέφυγε από τους αντιπάλους του και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

 

Με τη νίκη του πλέον έχει στη συλλογή του ένα πλήρες σετ μεταλλίων από Παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς το 2017 στο Λονδίνο κέρδισε το ασημένιο και το 2019 στη Ντόχα το χάλκινο.  

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τον πρώτο μου παγκόσμιο τίτλο μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», είπε και πρόσθεσε: «Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Η τακτική και το αργό τέμπο ήθελαν διαχείρηση. Μπήκα καλά στον τελευταίο γύρο. Είμαι πολύ δυνατός στα 400μ. και μου βγήκε».

Η νίκη του El Bakkali με χρόνο 8:25.13 - ο πιο αργός χρόνος στην ιστορία των πρωταθλημάτων - ανέτρεψε το σερί επτά συνεχόμενων παγκόσμιων τίτλων της Κένυας στη διοργάνωση.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αιθίοπας, Lamecha Girma με χρόνο 8:26.01, ενώ ο Conseslus Kipruto αρκέστηκε στο χάλκινο αυτή τη φορά με χρόνο 8:27.92. Ήταν η πρώτη φορά που ένας Κενυάτης τερμάτισε πίσω από τη δεύτερη θέση από το 1991!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κένυα είχε κερδίσει 13 από τους τελευταίους 15 τίτλους. Οι μόνες δύο προηγούμενες φορές που η Κένυα δεν διεκδίκησε τον τίτλο ήταν το 2003 και το 2005 όταν ο Saif Saaeed Shaheen, ένας Κενυάτης αθλητής που τρέχει για το Κατάρ, κέρδισε το χρυσό.

Ο αγώνας είχε και απρόοπτα καθώς στον πρώτο γύρο ένας καμεραμάν που κατέγραφε τον τελικό του τριπλούν μπήκε στην πίστα αγνοώντας ότι 15 δρομείς έρχονταν κατά πάνω του. Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν καθώς όλοι οι μετέχοντες στον τελικό κατάφεραν με ελιγμούς να τον αποφύγουν.

Ο Wale τερμάτισε τέταρτος και ο Κενυάτης Abraham Kibiwot πέμπτος με 8:28.68 και 8:28.95, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα