Run Greece και Μαραθώνιος Αθήνας σηματοδοτούν την «επιστροφή» του μαζικού αθλητισμού - Όλα έτοιμα για τη γιορτή του Ηρακλείου

 Runbeat Team   17:40 15-10-2021  

Run Greece και Μαραθώνιος Αθήνας σηματοδοτούν την «επιστροφή» του μαζικού αθλητισμού - Όλα έτοιμα για τη γιορτή του Ηρακλείου


Για την διοργάνωση του Run Greece Ηρακλείου, αλλά και για τον μαραθώνιο της Αθήνας μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος στην εκπομπή του Χρήστου Κώνστα και τον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8.

O Σωτήρης Κυρανάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση που έχουν οι δύο διοργανώσεις όσον αφορά τη διοργάνωσή τους, τις συμμετοχές των δρομέων που αναμένονται, ενώ τόνισε και τη σημασία του Run Greece Ηρακλείου, καθώς θα προσφερθεί βοήθεια στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ:


«Το Ηράκλειο δείχνει πως μπορεί να συνδυάσει τον αθλητισμό με την κοινωνική ευθύνη. Μετά από δύο χρόνια επανέρχεται η κανονικότητα στη δρομική κοινότητα και μπορούμε έμπρακτα να δείξουμε τη βοήθειά μας στους ανθρώπους του Αρκαλοχωρίου, που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τους σεισμούς».

 

«Θα μπορέσουμε μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης να τους δώσουμε κάτι για να στηριχθούν και να ξεκινήσουν ξανά. Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά μέχρι αύριο το βράδυ στο Παγκρήτιο και ολόκληρο το ποσό θα πάει άμεσα στον λογαριασμό στο Αρκαλοχώρι, με σκοπό να φτιαχτεί η σχολική αίθουσα που έχουν τόσο ανάγκη οι άνθρωποι εκεί. Είναι μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

«Προσεγγίζουμε τον αγώνα του Ηρακλείου σαν τον μαραθώνιο της Αθήνας»


«Δυστυχώς ο ΣΕΓΑΣ πρέπει να ακολουθήσει το πιο αυστηρό πρωτόκολλο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, λόγω του κορωνοϊού. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να στηρίξουν όλοι αυτή την προσπάθεια, είτε είναι σε θέση να τρέξουν, είτε όχι.

Οι εγγραφές στο Run Greece Ηρακλείου έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 1.000, ίσως να είναι κοντά στο διπλάσιο. Δεν γνωρίζω ακριβώς τον αριθμό αυτή τη στιγμή. Η διαδρομή των αγώνων είναι πολύ ωραία, στην παραλιακή του Ηρακλείου και αποτελεί μία ευκαιρία για όλους να περπατήσουν ή να τρέξουν με τους φίλους και τα κοντινά τους πρόσωπα.

Προσεγγίζουμε τον αγώνα του Ηρακλείου σαν τον μαραθώνιο της Αθήνας. Το Ηράκλειο είναι η μόνη πόλη που μπορούμε να το κάνουμε αυτό, από την άποψη της διοργάνωσης».

«Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ήταν ένα στοίχημα για εμάς»


«Ήταν ένα στοίχημα για εμάς, γιατί υπήρχε πολύ μεγάλο κόστος που δεν ήταν μόνο οικονομικό. Ήταν για παράδειγμα τα μέτρα που έπρεπε να τηρήσουμε. Είχαμε 5.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και έπρεπε να πάρουμε τόσα αυτοκόλλητα για την εκκίνηση, που ήταν 1.5 χιλιόμετρο. Εάν όμως ακολουθήσουμε όλα τα μέτρα, όχι μόνο θα καταφέρουμε να μην αποτελέσουν αυτοί οι αγώνες εστίες μετάδοσης, αλλά θα καταφέρουμε να τους κάνουμε να αποτελέσουν και διέξοδος για ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολα σε όλο αυτό το διάστημα.

 

Οι συνθήκες στο Run Greece Ηρακλείου είναι πολύ καλές, απλά θα είναι σε μικρότερη κλίμακα τα μέτρα, καθώς το στάδιο και οι συμμετοχές που έχουμε το επιτρέπουν.

Ο μαραθώνιος της Αθήνας συγκέντρωσε κόσμο από πάνω από 130 χώρες το 2019. Ο ημιμαραθώνιος ήταν ένα τεστ που περιμέναμε να δούμε εάν θα μπορεί να ανοίξει το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα. Το επιτυχημένο αυτό σύστημα βοήθησε κατά πολύ την Ελλάδα. Προς το παρόν υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες θέσεις για τους αγώνες του μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς κάθε μέρα έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν θα έχουμε μαζικές συμμετοχές από το εξωτερικό, για παράδειγμα γκρουπ και άλλους συλλόγους, γιατί πάνε σε μία μείωση της τάξης του 50% σε σχέση με το 2019. Αυτή είναι η απόφαση του ΣΕΓΑΣ. Σε επίπεδο μαραθωνίου θα έχουμε περίπου 10.000 συμμετοχές, σε σχέση με τις 18.000 που είχαμε το 2019».

«Πολύ δύσκολο να αναβληθεί ο μαραθώνιος της Αθήνας»


«Σχετικά με την πιθανότητα αναβολής του μαραθωνίου, γίνονται συναντήσεις ανά εβδομάδα από τους αρμόδιους φορείς. Ο ΣΕΓΑΣ τηρεί πιο αυστηρό κριτήριο από αυτό που δίνει το κράτος. Από την πλευρά μας, και με τα μέτρα που ακολουθούμε, είναι πολύ δύσκολο να μην γίνει ο αγώνας. Θεωρούμε ότι θα πάνε όλα καλύτερα και παράλληλα στηρίζουμε την εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Είτε τρέχεις, είτε είσαι εθελοντής θα πρέπει να είσαι εμβολιασμένος για να λάβεις μέρος στο Run Greece.

Είναι επιθυμία μας να υπάρχει κόσμος στο Καλλιμάρμαρο, στον τερματισμό του μαραθωνίου. Υπάρχει μέχρι στιγμής το πρωτόκολλο που επιτρέπει την παρουσία κόσμου στα γήπεδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Αυτό απευθύνεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, εμείς δεν έχουμε εισιτήριο και αυτό είναι κάτι που θα δούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στο Run Greece θα υπάρχει κόσμος, στο Ηράκλειο, καθώς είναι δημόσιος δρόμος και δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος θα έρθει. Εμείς απλά κάνουμε μία παράκληση να μην υπάρξει συγχρωτισμός του κόσμου».