Respect: Ο «λαγός» που ο καθένας θα ήθελε για να δώσει το 101% στον αγώνα του

 Runbeat Team   22:24 25-04-2021  

Respect: Ο «λαγός» που ο καθένας θα ήθελε για να δώσει το 101% στον αγώνα του


Όσκαρ σεμιναρίου "λαγού" και εμψυχωτή πρέπει να πάρει ο Jake Smith μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο μαραθώνιο του Cheshire Elite Marathon & Half. Και παρακάτω ο λόγος...

Ο 23χρονος δρομέας ξεκίνησε τον αγώνα για να τρέξει ως «λαγός», δίχως να έχει σκοπό να τερματίσει ή να κάνει κάποιο ρεκόρ. Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο από τον Μαραθώνιο, ο Smith έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, καθώς κρατούσε τον ρυθμό για τους δρομείς που διαγωνίζονταν, ενώ παράλληλα τους εμψύχωνε με φωνή σε κάθε 10 μέτρα. Η πράξη του Άγγλου αξίζει πολλά «respect» καθώς βοήθησε δρομείς να τρέξουν περισσότερο από όσο μπορούσαν και να τους τονώσει το ηθικό όταν αυτοί αισθάνοντας κουρασμένοι.

 

Το εκπληκτικό είναι όμως, ότι είχε συμφωνήσει να τρέξει μέχρι το 25ο χιλιόμετρο του αγώνα για υποστήριξη, όμως στην πορεία κατάλαβε ότι έχει τις δυνάμεις να ακολουθήσει και αποφάσισε όχι μόνο τερματίσει τον Μαραθώνιο, αλλά το έκανε με εξαιρετικό χρόνο. Συγκεκριμένα, ο Jake Smith «ξέφυγε» από τον συναθλητή του στο 37ο χιλιόμετρο (1.56.30 στο βίντεο) και σταμάτησε να λειτουργεί ως «λαγός». Έτσι λοιπόν, αφήνοντας πίσω του τον αθλητή τον οποίο θα έπρεπε απλά να ενισχύσει και τελικά κατάφερε να τον ξεπεράσει και να τερματίσει πρώτος (!) με τον απίθανο χρόνο για τη διοργάνωση των 2:11:00.

O 23χρονος αθλητής έπιασε το Ολυμπιακό όριο, ενώ κάτι ακόμα το οποίο αποδεικνύει το μέγεθος του επιτεύγματός του έγινε στον τερματισμό. Η κάμερα ήταν «καρφωμένη» στον αθλητή που πήγαινε εξ αρχής για το Ολυμπιακό όριο, με τον σκηνοθέτη του αγώνα να θεωρεί πως αυτός ήταν πρώτος, όμως ο Smith τερμάτισε πρώτος, με την κάμερα να μην τον… πιάνει καν, όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος στον Μαραθώνιο τερμάτισε με χρόνο 2:11:38 και έχασε το Ολυμπιακό όριο που κυνηγούσε για μόλις 8 δευτερόλεπτα.

Δείτε τον αγώνα του εξαιρετικού ανθρώπου και αθλητή παρακάτω, ξεκινώντας από το 1.37.00 και μετά:

Παρακάτω και η τελική κατάταξη του αγώνα: