Συγκλόνισε ο «χάλκινος» στο Όρεγκον, Hudson-Smith: «Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας το 2021»

 Runbeat Team   18:56 23-07-2022  

Συγκλόνισε ο «χάλκινος» στο Όρεγκον, Hudson-Smith: «Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας το 2021»


Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο Βρετανός Matt Hudson-Smith που κατέκτγσε στο χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής αποκάλυψε ότι πέρυσι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και προσπάθησε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας.

«Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας το 2021. Είναι κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά κυριολεκτικά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Αγωνιζόμουν γνωρίζοντας ότι πονούσα όλη την ώρα, πήγαινα σε αγώνες γνωρίζοντας ότι δεν είμαι 100%. Φαντάσου να πατάς στη γραμμή με αυτό το συναίσθημα. Έχεις μεγάλη πίεση γιατί όλοι περιμένουν πολλά από σένα», είπε μετά τον αγώνα του στο Όρεγκον.

 

Ο Βρετανός πέρασε πολύ δύσκολα τα περασμένα χρόνια για διάφορους λόγους, χάνοντας χρήματα, χορηγούς, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Δεν μπορούσα να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες για διάφορους λόγους. Κατά τη διάρκεια της Covid-19, ήμουν μόνος στις ΗΠΑ. Λατρεύω την Αμερική, αλλά ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο»

«Τώρα έχω αυτό το μετάλλιο. Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι θα είχαν ραγίσει. Όταν είδα το όνομά μου, ότι κατέκτησα το μετάλλιο έπεσα κάτω γιατί αυτά τα τρία χρόνια ήταν απόλυτη κόλαση».