Πως το Σπάρταθλον έσωσε την καριέρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν στις υπεραποστάσεις Aleksandr Sorokin το 2017!

 Πάνος Κατσαρός   20:16 20-06-2024  

Πως το Σπάρταθλον έσωσε την καριέρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν στις υπεραποστάσεις Aleksandr Sorokin το 2017!


Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προέβη ο Aleksandr Sorokin, μιλώντας για πρώτη φορά για τον τρόπο που ο ιστορικός αγώνας στην Ελλάδα, το Σπάρταθλον, έσωσε την αθλητική του καριέρα! Πιο συγκεκριμένα, ο Λιθουανός που έχει στην κατοχή του μερικά από τα δυσκολότερα παγκόσμια ρεκόρ στις υπεραποστάσεις (100χλμ, 100 μίλια, 6ωρο, 12ωρο, 24ωρο κ.α.) φιλοξενήθηκε στο Podcast «Όλα είναι δρόμος» με τον Γιώργο Σαββίδη και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο πως η νίκη του στο Σπάρταθλον το 2017 τον… έσωσε από το να σταματήσει να ασχολείται με το ultrarunning.

 

Όπως τόνισε ο Sorokin, το 2016 δεν είχε πάει πολύ καλά για τον ίδιο, καθώς είδε τα αποτελέσματά του να «πέφτουν» έχοντας σημειώσει δύο πολύ κακές εμφανίσεις σε αγώνες υπεραποστάσεων. Απόφασή του ήταν το Σπάρταθλον του 2017 να είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του, θέλοντας απλά να ολοκληρώσει τρέχοντας στον ιστορικό αγώνα την πορεία του στο ultrarunning. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε, καθώς νίκησε με χρόνο 22 ώρες και 4 λεπτά επιτυγχάνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών (μέχρι τότε) μετά τον Γιάννη Κούρο και τελικά αποφάσισε να μην σταματήσει, καταφέρνοντας τα επόμενα χρόνια να γράψει ιστορία στο άθλημα, με την απόλυτη κυριαρχία του.

Το Σπάρταθλον στην ουσία «έσωσε» τον Λιθουανό από το να σταματήσει την καριέρα του το 2017 και αποτέλεσε το έναυσμα για τα παγκόσμια ρεκόρ και τις ιστορικές στιγμές που έζησε ο παγκόσμιος αθλητισμός στη συνέχεια με τις επιδόσεις του Sorokin.

O 42χρονος αθλητής είπε μεταξύ άλλων:

«Το Σπάρταθλον έσωσε την καριέρα μου στις υπεραποστάσεις. Το 2016 είχα δύο πολύ κακούς αγώνες και μετά από αυτούς ήθελα να σταματήσω το ultrarunning, γιατί τα αποτελέσματά μου άρχισαν να «πέφτουν». Αποφάσισα ότι το Σπάρταθλον θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου, μιας και οι εγγραφές γινόντουσαν έναν χρόνο πριν. Ήθελα να κάνω μία μεγάλη προσπάθεια στον συγκεκριμένο αγώνα και να σταματήσω το άθλημα, αλλά κέρδισα τον αγώνα και κατάλαβα ότι μπορώ να κάνω κάτι τελικά. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σπάρταθλον που έσωσε την αθλητική μου καριέρα».

 

Παράλληλα, ο Aleksandr Sorokin αναφέρθηκε στο Podcast για το πως κατάφερε από υπέρβαρος και καπνιστής να γίνει πρωταθλητής, ενώ μίλησε και για την καθημερινή του ρουτίνα, τις προπονήσεις του, και για την λαμπρή καριέρα του, που αναμένεται να έχει κι άλλες ιστορικές «σελίδες».

Ακούστε το podcast «Όλα είναι δρόμος» παρακάτω: