Στη κορυφή της Ευρώπης η «Χρυσή» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (vid)

 Runbeat Team   12:24 16-08-2022  

Στη κορυφή της Ευρώπης η «Χρυσή» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (vid)


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πανηγύρισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου πραγματοποιώντας μία εκπληκτική κούρσα στους κεντρικούς δρόμους του Μονάχου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πιστοποίησε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έφτασε στη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της τερματίζοντας σε 2:47:00. Ο τερματισμός τη βρήκε με δάκρυα χαράς στα μάτια και μία ελληνική σημαία στο λαιμό...

 

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, το πρώτο σε αγωνίσματα βάδην και συνολικά το 30ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Ντρισμπιώτη ξεκίνησε τον αγώνα της στην πρώτη γραμμή αθλητών, καθώς ήταν ένα από τα φαβορί και από την αρχή επέλεξε να μείνει στο δεύτερο προπορευόμενο γκρουπ, όπου στην ουσία από το 7ο χιλιόμετρο κι έπειτα αποτελούνταν από την ίδια και την Ισπανίδα Ραγκουέλ Γκονζάλες με την οποία έμειναν παρέα σε όλο τον αγώνα και μάλιστα πολλές φορές μέσα στον αγώνα μιλούσαν, ενώ δε σταμάτησε να χαμογελά σε όσους την στήριζαν στη διάρκεια της διαδρομής.

Η Ντρισμπιώτη όπως και στο Όρεγκον έτσι και στο Μόναχο προσπάθησε να κρατήσει στο τέλος δυνάμεις προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και να κάνει την αντεπίθεση που θα την έβαζε στο βάθρο των νικητριών.

Η αθλήτρια πέρασε το 5ο χιλιόμετρο σε 24.33, το 10ο σε 48.46 σταθερά στη δεύτερη θέση, ενώ στο 15ο ήταν επίσης δεύτερη με 1.13.03

Μετά το 19ο χιλιόμετρο η Μανταράζ, που μέχρι εκείνη την ώρα προηγούνταν, υποχώρησε και η Ελληνίδα με την Ισπανίδα πέρασαν μαζί μπροστά. Λίγο πριν το 20ο χιλιόμετρο η Ντρισμπιώτη αποφάσισε να μπει μπροστά και να δώσει ρυθμό, ενώ μετά το 25ο πήρε διαφορά ασφαλείας από την Ισπανίδα κι έδειξε να έχει δυνάμεις μέχρι το τέλος. Η ατμόσφαιρα στον τερματισμό, αλλά και στη διάρκεια της διαδρομής ήταν πολύ όμορφη για τις αθλήτριες, που ωστόσο ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τη ζέστη που είχε στη διάρκεια του αγώνα.