Προσπάθησε να κάνει ρεκόρ κολύμβησης σε λίμνη αλλά έπαθε θερμοπληξία και σταμάτησε μετά από 33 ώρες (Vid)

 Runbeat Team   19:32 17-07-2023  

Προσπάθησε να κάνει ρεκόρ κολύμβησης σε λίμνη αλλά έπαθε θερμοπληξία και σταμάτησε μετά από 33 ώρες (Vid)


O Βρετανός υπεραθλητής και κολυμβητής αντοχής, Ross Edgley, προσπάθησε για δεύτερη φορά να σπάσει το παγκόαμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη στον κόσμο, ελπίζοντας να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα στη λίμνη Τρασιμένο στην Ιταλία.

Ο αθλητής είχε καλύψει πάνω από 60 χιλιόμετρα μέχρι το πρωί της Παρασκευής, σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες, όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό ρεπορτάζ του. Η προηγούμενη απόπειρα του Edgley είχε καταλήξει με τον ίδιο στο νοσοκομείο, ενώ δυστυχώς δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να επιτύχει τον στόχο του.

 

Με τις καιρικές συνθήκες στην Ιταλία να έχουν… ξεφύγει, η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και τους 48 βαθμούς Κελσίου, δυσκολεύοντας την προσπάθειά του. Όσο προχωρούσε η μέρα, η θερμοκρασία της λίμνης έφτασε μέχρι και τους 32 βαθμούς, έχοντας ξεπεράσει τις μετρήσεις που θεωρούνται ασφαλείς για κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα.

Λίγο μετά τα 70 χιλιόμετρα όμως, αποφασίστηκε να σταματήσει την προσπάθειά του, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του. Ο Ross Edgley αντιμετώπισε τον κίνδυνο της θερμοπληξίας και εν τέλει διέκοψε την προσπάθειά του, και πλέον βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Η ανάρτηση του Ross Edgley:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μηνύματα υποστήριξης. Γρήγορη ενημέρωση: Η λίμνη Trasimeno ήταν καταπληκτική, αλλά δυστυχώς με αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα, σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βίαιες συνθήκες! Τούτου λεχθέντος, προσπαθήσαμε και η ομάδα ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, αλλά η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών! Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα αλλά ήθελα να σας πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ (και πάλι)».