Προπονητές: Τα μυαλά πίσω από τα παγκόσμια ρεκόρ και τα Ολυμπιακά μετάλλια στο Μαραθώνιο (Vid)

 Runbeat Team   21:03 23-11-2021  

Προπονητές: Τα μυαλά πίσω από τα παγκόσμια ρεκόρ και τα Ολυμπιακά μετάλλια στο Μαραθώνιο (Vid)


Κάθε αθλητής κορυφαίου επιπέδου, έχει από πίσω του μία ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν γι’ αυτόν, αλλά και μαζί με αυτόν με σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους. Οι δρομείς της NN Running Team, μίας εκ των κορυφαίων δρομικών ομάδων του κόσμου με πολλούς αθλητές στο δυναμικό της, διαθέτουν πολλούς προπονητές με τους οποίους δουλεύουν μαζί στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η ομάδα.

Στο μίνι ντοκιμαντέρ της NN Running Team, προπονητές των δρομέων που μεταξύ άλλων σημειώνουν Παγκόσμια ρεκόρ και κατακτούν Ολυμπιακά μετάλλια στον Μαραθώνιο μιλούν για όλα, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι πίσω από έναν αθλητή να υπάρχει ένας προπονητής που τον στηρίζει.

 

Ο Patrick Sang, προπονητής στην Κένυα και το «μυαλό» πίσω από τον Eliud Kipchoge, ο Getaneh Tessema και ο Tessema Abshero από την Αιθιοπία, αλλά και ο Addy Ruiter που εργάζεται στην Ουγκάντα, μιλούν για το πάθος τους να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων που έχουν ταλέντο και τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο άθλημα, την σχέση προπονητή και αθλητή και την εμπιστοσύνη που πρέπει να υπάρχει, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους κρατούν αθλητές που ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε μία ομάδα, δουλεύοντας με όλους μαζί ταυτόχρονα.