Προειδοποιεί τις αθλήτριες από την Αιθιοπία η Faith Kipyegon ενόψει του 2024

 Runbeat Team   13:20 14-10-2023  

Προειδοποιεί τις αθλήτριες από την Αιθιοπία η Faith Kipyegon ενόψει του 2024


Το 2023 εξελίχθηκε σε μία εξαιρετική χρονιά για την Faith Kipyegon, η οποία… σάρωσε τα πάντα κατακτώντας κορυφαίους τίτλους και σημειώνοντας τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Παρόλα αυτά, η Κενυατάτισσα φαίνεται ότι θέτει ακόμα πιο υψηλούς στόχους για το 2024 καθώς αδυνατεί ακόμα να… χωνέψει την ήττα της στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου στη Ρίγα, αλλά και το γεγονός ότι το παγκόσμιο ρεκόρ του είχε σημειώσει στα 5000μ. καταρρίφθηκε άμεσα.

Η Kipyegon τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου στο μίλι καθώς οι αθλήτριες από την Αιθιοπία, η Diribe Welteji και η Freweyni Hailu, κατάφεραν να την νικήσουν. Άλλη μία αθλήτρια της Αιθιοπίας, η Gudaf Tsegay είχε καταφέρει να καταρρίψει λίγο νωρίτερα το παγκόσμιο ρεκόρ της στα 5000μ. στον τελικό του Diamond League. Η 29χρονη Κενυάτισσα τόνισε σε δηλώσεις της: «Ξέρω ότι έτσι είναι ο αθλητισμός, όμως προειδοποιώ της αθλήτριες από την Αιθιοπία ότι θα επιστρέψω πιο δυνατή».

 

Αρχικά αναφέρθηκε στο ρεκόρ της Tsegay λέγοντας: «Στόχος μου είναι να κρατώ τη σημαία της Κένυας ψηλά. Σημείωσα παγκόσμιο ρεκόρ στα 5000μ. στο Παρίσι, όμως η Tsegay το κατέρριψε στο Prefontaine Classic. Το 2024, όμως είναι μία νέα χρονιά και ανυπομονώ να φέρω το παγκόσμιο ρεκόρ πίσω στη χώρα μου».

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης δεν επαναπαύεται στις δάφνες της καθώς θέλει να κερδίσει τον τρίτο της Ολυμπιακό τίτλο στα 1500μ.

«Ο μεγάλος μου στόχος είναι το τρίτο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στα 1500μ. Εάν κερδίσω τρεις φορές, θα παρακινήσει τη νέα γενιά και θα δώσει κίνητρο και σ’ εμένα. Θα είναι μια κληρονομιά που έχω αφήσει πίσω μου», είπε, προσθέτοντας ότι κοιτάζει επίσης να κερδίσει το πέμπτο της Diamond League Trophy.