Πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 ο Eliud Kipchoge

 Runbeat Team   10:04 16-10-2021  

Πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 ο Eliud Kipchoge


Έχοντας στην κατοχή του δύο συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στον Μαραθώνιο, ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος, Eliud Kipchoge, ανακηρύχθηκε πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

 

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου ανακοίνωσε στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι διορίστηκε πρεσβευτής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι θα είναι "παρών" για να υπερασπιστεί τον τίτλο του για τρίτη φορά.

"Ως υπερήφανος πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων Paris2024, είμαι ενθουσιασμένος που λέω ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, ο μαραθώνιος θα είναι ανοιχτός σε όλους!" είπε μέσω Twitter την Πέμπτη, αναφερόμενος και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στο Παρίσι και θα λάβει μέρος.

 

Ο Kipchoge θα αναμετρηθεί με άλλους αθλητές σε μια πρόκληση τρεξίματος που θα σηματοδοτήσει 1.000 ημέρες μέχρι την έναρξη των Αγώνων του Παρισιού 2024.

Στην ιστοσελίδα τους, το Παρίσι 2024 ανέφερε ότι θα προσφέρει ευκαιρίες στα μέλη του κοινού να έρθουν κοντά στους Ολυμπιακούς αθλητές και να απολαύσουν μια εμπειρία ακολουθώντας τα βήματά τους και μπαίνοντας στη θέση τους, με δύο εκδηλώσεις που θα είναι ανοιχτές σε όλους.

Αυτά περιλαμβάνουν τον Μαραθώνιο Μαζικής Συμμετοχής, ο οποίος θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο.

«Αυτό το φθινόπωρο, το Παρίσι 2024 προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσεις μια σειρά συμμετοχών για να λάβεις μέρος σε αυτό το γεγονός, μέσω ενός αγώνα 5 χιλιομέτρων με πρωτότυπο σχήμα, στο Παρίσι, στις 31 Οκτωβρίου 2021, 1000 ημέρες πριν από τους Αγώνες του Παρισιού 2024». ανέφερε ο Κενυάτης.